Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Biberli-Peynirli Kahvaltı Çöreği (Yumuşak Lezzet)

Biberli-Peynirli Kahvaltı Çöreği (Yumuşak Lezzet)
0
49

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
biberli-peynirli-kahvalti-coregi-yumusak-lezzet.jpg

Biberli-Peynirli Kahvaltı Çöreği (Yumuşak Lezzet) Tanımı İçin Gereçler

  • 1 tatlı kaşığı instant maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tane yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un
Dolgusu için;
  • 2 tane yeşil biber
  • 1 tane kırmızı biber
  • 100 gram beyaz peynir
  • 150 gram kaşar peyniri
  • 1 tane havuç
  • Çörekotu
Üzerine;
  • Yumurta sarısı

Biberli-Peynirli Kahvaltı Çöreği (Yumuşak Lezzet) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Ilık süt, maya ve toz şekeri kaba alınarak çırpıcı ile biraz karıştırılır. Akabinde içine yumurta, sıvı yağ alınır ve tekrar karıştırılır.
  2. İçine elenmiş un ve tuz karıştırılarak eklenir.
  3. Biraz yumuşak bir hamur olduğu için unu yavaş ekleyerek karıştırın.
  4. En son spatula ya da elle biraz yoğurun.
  5. Üzerini kapatarak yarım saat dinlendirin.
  6. Hamur mayalanırken biberler ve havuçlar küp doğranır.
  7. Ezilmiş beyaz peynir ile rendelenmiş kaşar peyniri biber karışımı yapışan kaseye alınarak harmanlanır.
  8. Akabinde tezgaha biraz un serpilir hamur yoğrulur ve toparlanarak yuvarlak hale gelir.
  9. Akabinde tekrar tezgaha ve hamur üstüne un serperek merdane ile formdaki üzere orta büyüklük ve kalınlıkta yuvarlak açın.
  10. İç dolgudan bir ölçü üstü için ayırıp geri kalanını çöreğin orta kısmına eşit halde yayın.
  11. Daha sonra hamurun kenarlarını ortaya hakikat birleştirip birleşim yerlerini kapatın.
  12. Üzerine un serperek birleşim kısmını alta getirip elinizle hamuru biraz daha genişletin. Ellerinize biraz sıvıyağ sürerek genişletebilirsiniz.
  13. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine çöreği koyun ve üzerine yumurta sarısı sürün. Ve geri kalan ayrılan dolgusunu çöreğin üstüne yayın. Biraz çörek otu serperek evvelce ısıtılan 180 derece fırında 20 ya da 25 dakika pişirin.
Afiyet olsun ????????.
 

Similar threads

Zeytinli Lor Peynirli Pamuk (Tava Çöreği) Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı süt1 su bardağı su1 çay bardağı sıvı yağ1 paket kuru maya1 tatlı kaşığı şeker1 çay kaşığının ucu ile karbonat1 çay kaşığı tuz3.5 su bardağı un dikkatli ekleyelim İç malzemesi için; 10 adet siyah zeytin10 adet biberli...
Cevaplar
0
Görüntüleme
34
Doyamayacağınız Pizza Çöreği (Damak Çatlatan Lezzet) 40 Tane Tanımı İçin Materyaller Hamuru için: Yarım paket yas maya (Eritmek için yarım çay bardağı ılık su)4 su bardağı un1 tatlı kaşığı tuz1 silme tatlı kaşığı tozşeker1 silme çay kaşığı toz karabiber (Arzuya göre)Yarım çay bardağı sıvı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
38
Peynirli Tepsi Çöreği Tarifi İçin Malzemeler 1 adet yumurta beyazı1 paket kuru maya1 yemek kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuzYarım çay bardağı sıvı yağ ( 75 ml )1 su bardağı ılık süt ( 250 ml bardak ölçüsü)2,5 su bardağı un ( 200 ml bardak ölçüsü)450 – 500 gram un markasına göre değişiyor Üzerine...
Cevaplar
0
Görüntüleme
39
Tel Tel Ayrılan Saya Çöreği Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık süt1 su bardağı ılık su1 paket kuru maya1 tatlı kaşığı tuzYaklaşık 5 su bardağı un Arası için; 125 gram tereyağıYarım çay bardağı sıvı yağ100 gram beyaz peynir1 avuç kadar kaşar peyniri rendesi Üzeri için; 2 yemek kaşığı sulu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
49
Harika Lezzet Minik Berliner(Alman Çöreği) Tanımı İçin Materyaller 1 yumurta1 su bardağında 1 parmak eksik ılık süt50 gram eritilmiş tereyağ2 yemek kaşığı şekerYarım paket yaş maya250 gram un( denetimli ekleyelim) Kızartmak için; Sıvı yağ İçi için; Çilek marmelattı(yada rastgele bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
57
858,505Konular
982,690Mesajlar
33,051Kullanıcılar
TahirGunduzSon üye
Üst Alt