
Bir Hamurla Üç Farklı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 tane kuru maya
- 1 su bardağı yoğurt
- Haşlanmış patates
- Orta boy soğan
- Nane
- Pulbiber
- Karabiber
- Tuz
- Peynirli harç
- Peynir
- Maydanoz
- Pulbiber
- Haşhaşlı harç
- Haşhaş
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta sarısı
- 3 sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı pekmez varsa (1 kaşık da yoğur yada yoğurt suyu ile bir sos yapıp üzerlerine sürüyorum)
Bir Hamurla Üç Farklı Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Selamlar öncelikle süt, su, maya, şeker ve tuzu karıştırıyoruz beş dakika bekliyoruz.
- Daha sonra aldığı kadar un ile ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz ve mayalanması için bırakıyoruz.
- Bir saat bu arada iç harcını hazırlıyoruz; patatesler haşlanınca iyice eziyoruz içine kavurduğumuz soğanları ilave ediyoruz.
- Tuz, karabiber, pulbiber yada toz biber nane ve tuzunu ilave edip karıştırıyoruz.
- Peynirli harç için; peynirleri ufalıyoruz maydanozunu pulbiberini ve çok az karabiberini ilave edip karıştırıyoruz.
- Haşhaşlı harç için; haşhaşı sıvı yağı ve şekeri katıp karıştırıyoruz.
- Hamurumuz mayalanınca küçük bezeler yapıp istediğimiz şekilde poğaçalarımızı yapıyoruz 180 derce fırında pişiriyoruz ????
- Fırından çıkıp biraz dinlendikten sonra bir saat kadar buzluğa atıp misafirlerimize hazırlıksız yakalanmıyoruz ????deneyimlere şimdiden afiyet olsun.