Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

bir hikmeti vardır!!

bir hikmeti vardır!!

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Adamın biri bir pislik böceği görür
Bu yaradılışı çirkin pis kokulu bir yaratıktırAllah bunu niçin yaratmışki ? der

Aradan zaman geçer, adamın yüzünde bir çıban çıkar Nereye başvurduysa derdine bir derman bulamaz Çııban yara haline gelir Bir gün sokakta dolaşırken, yüzündeki yara bir yolcunun dikkatini çeker ayak üstü sohbetten sonra yolcu kendine yardım edebileceğini, bu tip çıbanların oluşturduğu yaraların tedavisini bildiğini söyler Adam her ne kadar inanmadıysa Allah'tan umut kesilmez diyerek kabul eder

Yolcu bir pislik böceğinin getirilmesini isterOrada bulunanlar bu isteğe gülerler Fakat hasta olan adam, o böcek hakkında söylediği sözleri o an hatırlar ve derki ;
Adamın isteğini yerine getirin, ne diyorsa yapın
Yolcu getirilen böceği yakar ve külünüyaranın üzerine serper ve yara Allah'ın hikmetiyle iyileşir Bunun üzerine hasta olan adam etrafına der ki ;
Unutmayın ! Allah'u Teala'nın yarattıklarının, yaratılışında bir hikmet vardır, bir derde deva vardır Velev ki pislik böceği olsa dahi

saygilar

Similar threads

Ben okumdum çok istifade ettim, namaz bize neler kazandırabileceğini bir nebze olsun anlamak isteyen veya namaz kılma niyetinde olup bir türlü başlayamayan kardeşlerime belki bir faydası olur diye Üstad Bediüzzaman Said Nursi hazretlerinin Risalei nur külliyatından, dördüncü sözdür DÖRDÜNCÜ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
62
PEYGAMBERE BAĞLILIK Mekke'nin fethinden sonra İslâm'ı kabul edenler arasında Hz Ebû Bekir'in babası Ebû Kuhâfe de bulunuyordu Yaşı sekseni aşmış, âmâ bir kişi olan Ebû Kuhâfe, Hz Peygamber'in huzurunda hidayete ermekte geç kalmışlığını telâfi edercesine aşkla kelimei şehadet getiriyordu Bu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
148
Elimizde bulunanla üstünlük taslamak bize yasaklandı Üstünlük yalnızca takvadadır, bunu hepimiz kabul ederiz Acaba insan kendi takvasıyla üstünlük taslamaya kalkabilir mi? Yahut takva sahibi olma isteği başkalarına üstün olmak için ortaya çıkar mı? Bu soruların çok vahim bir cevabı var Evet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
94
KILIÇ SAPINI KESEBİLİR Mİ? Uzak yerlerden bir merhametli dost, Yusufu Sıddıyk’a konuk oldu Çocukluktan beri birbirlerini tanırlardı Eskiden beri aşinalık yastığına yaslanmışlardı Konukla, Yusuf’a kardeşlerinin yaptığı cefayı, onların hasetlerini konuştular Yusuf “o haset ve cefa, zincirdi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
329
İnsanların hayattaki isteklerinden en önemlisi şüphesiz sağlıktır Herkes sağlıklı bir hayatı arzular Kimileri bunun için çok çabalarken kimilerinin çabası sadece lafta kalır Ama ne kadar sağlıklı olmaya çalışırsak çalışalım yolumuz az ya da çok hastane koridorlarına düşüyor Hepimiz farklı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
86
858,496Konular
982,194Mesajlar
30,122Kullanıcılar
sarossSon üye
Üst Alt