Bisküvili Tramisu Tanımı İçin Gereçler
Krema için;
- 2 litre süt
- Göz kararı un ve buğday nişastası
- Damağınıza nazaran şeker
- 1 paket krema
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yumurta sarısı
- 1 paket 200 gram torku labne
- Kakao
- Çilek
- 2 paket kakaolu petibör
- 3 yemek kaşığı neskafe gold
- 2 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı şeker
Bisküvili Tramisu Tanımı Yapılışı
- Evvel süte yumurta sarısı, un ve nişasta koyup aygazda yoğunlaşana kadar karıştırılır.
- Şeker ilave edilir tekrar karıştırılır.
- Yoğunlaştıktan sonra aygaz kapatılır.
- Tereyağ krema ve labne eklenip blendrla karıştırılır.
- Bir kaseye neskafe, şeker ve su ek edilip eriyene kadar karıştırılır.
- Akabinde petibörleri bu suda ıslatıp daha sonra streç serip içine kremadan koyduğumuz harcın üstüne petibörler ıslatılarak dizilir tekrar harçtan koyulur, tekrar bisküvi dizilir .
- Harç bitene kadar uygulanır dolaba kaldırılır .
- Birgün beklemesi daha güzel olur.
- Soğuk olunca daha güzel oluyor çıkınca zıt çevirip üzerine kakao serpip çilekle süsleyin afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.