
Böğürtlenli Tart Tanımı İçin Materyaller
Kek için ;
- 2 yumurta
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Alabildince un
- 8 – 9 adet dondurulmuş böğürtlen
- 2 su bardağı süt
- 6 yemek kaşığı şeker
- 2 buçuk yemek kaşığı un
- Yarım paket krema ( soğuduktan sonra ek ediyoruz )
- Krem şanti
- 3 adet dondurulmuş böğürtlen
- 2 tatlı kaşığı hazır kırmızı meyve sosu
- En son 10 adet dondurulmuş böğürtlen
Böğürtlenli Tart Tanımı Yapılışı
- Kekimiz için 2 adet yumurta ve şekeri güzelce krema kıvamı alana kadar çırpalım.
- İçine süt ,yağ ve kabartma tozu vanilyayı ek edelim.
- En son unumuzuda yavaş yavaş ek ettikten sonra her yeri margarinlenmiş olan tart kalıbımıza döküyoruz.
- Kenar kısımlarına birer tane küçük uzunluk böğürtlen koyup kek harcına gömüyoruz.
- Evvelden ısıtılmış olan 180 derece turbo pişiriyoruz kekimizin pişip pişmediğini anlamak için kürdanla denetim edelim kurdana yapışmıyorsa pişmiş demektir pişen kekimizi fırından alalım nemli bir bez serilmiş ısıya sağlam yüzeye koyalım ( böylelikle tartımız daha kolay ve dağılmadan çıkacaktır ).
- Krema hazırlanışı;Kremamız için sos tenceresine şeker süt ün ek ediyoruz orta ateşte daima köyü kıvam alana kadar pişiriyoruz ( kremamızı en son kremamız ılık olunca ek edeceğiz yoksa eksi tat olabilir ) ( kremamızı kek fırınca pişerken hazırlarsanız daha uygun olacaktır).
- Süsleme ;Yarım paket kremsanti bir çay bardağı soğuk sütle koyu kıvam alana kadar çırpalım daha sonra için hazır meyve sosu ve 3 adet dondurulmuş böğürtlen ek edip çırpalım pembemsi hoş bir imaj ve meyvemsi tat veriyor.
- Kremsantili bu harcı 5 dakika kadar dolapta bekletelim.
- Birleştirme kademesi ;Pişen ve soğuyan kekimiz kalıbımızdan dikkatlice çıkarıyoruz üzerine ılıyan kremamıza yarım paket hazır süt kremasını ek edip pürüzsüz kıvam olana kadar çırptıktan sonra tart kalıbımızın üstüne döküyoruz spatula yardımı ile düzeltiyoruz.
- Dolapta bir kaç dakika soğuttuğumuz kremşantili karışımı sıkma krema torbası yardımıyla kremanın üstüne kenarlardan başlayarak süslüyoruz ( kremamız ılık olduğu için bulaşma yapmıyor ).
- Orta kısımda boşluk bırakalım ve orta kısma dondurulmuş böğürtlenlerimizi ek edip pastamızı 2 saat buz dolabında beklettikten sonra yiyebiliriz.
Afiyet olsun.