
Bol Soslu Islak Kek Deneyin Pişman Olmayacaksınız Tanımı İçin Materyaller
Kek harcı
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı un
- 1.5 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- Yarım su, bardağından bi tık fazla toz şeker
- 2.5 yemek kaşığı kakao
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı damla çikolata
- Ceviziçi
Bol Soslu Islak Kek Deneyin Pişman Olmayacaksınız Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Materyaller oda ısısında olmalı yumurta ve süt ,toz şeker ve yumurtayı beyazlaşana kadar çırpıyoruz.
- Daha sonra sıvı yağ süt ekliyoruz biraz çırpıp un, kabartma tozu, şekerli, vanilin ve kakaoyu eleyerek koyuyoruz ve çırpma makinesi ile değil çırpıcı ile çok söndürmeden aşağıdan üst karıştırıyoruz. Büyük dikdörtgen borcamı hafif yağlıyoruz.
- Sıvı yağ, ile kek harcını döküyoruz.
- Evvelden ısıtılmış 180 derecede fırında pişiriyoruz.
- Birinci 20 dk açmıyoruz 20 dk sonra gözlemleyelim çok pişirmeyin kürdan testi yapalım pak çıkarsa fırından çıkartalım.
- Kek pişerken çikolata sosu için (isterseniz hazır olanını da kullanabilirsiniz 1 paket lakin ben kendim yaptım)
- Toz şeker ve kakaoyu derin tencereye koyalım üzerine süt sıvı yağ ekleyip güzelce karıştıralım.
- Daha sonra ocağa alıp kaynayana kadar karıştıralım.
- Kaynamaya başlayınca kısık ateşte 4 dk daha pişirip altını kapatıp ılımaya bırakalım.
- Ilıyan sosa 1 yemen kaşığı tepeleme damla çikolata koyalım karıştırıyoruz.
- Eridikten sonra sos hazır. Pişen keki alıyoruz ve 10 dk soğumaya bırakıyoruz daha sonra dilimlere ayırıyoruz.
- Üzerine çikolata sosu her yere eşit gelecek halde döküyoruz.
- 5 dk sonra ceviz ile süslüyoruz .
- En az 2 saat dinlendiriyoruz bi gün evvelden yapsanız daha olağanüstü olur ıslak ıslak kekimiz hazır deneyin pişman olmayacaksınız şimdiden afiyet olsun ????.