Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Borctan Kurtulma Duası -Borctan Kurtulmak İcin Okunacak Dua

Borctan Kurtulma Duası -Borctan Kurtulmak İcin Okunacak Dua
0
276

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Borctan Kurtulma Duaları,Borctan Kurtulma Duası arapca,Borctan Kurtulma Suresi

BORCTAN KURTULMA DUASI

Muaz bin Cebel Radıyallahu anh'dan şoyle rivayet edilmektedir:

Bir kişinin bende bazı alacakları vardı Ben de ondan korkarak iki gun annemde kaldım Sonra, dışarı cıkıp Rasulullah'a (Sallallahu Aleyhi Ve Sellem) geldim O, bana ; Ya Muaz! Seni bize gelmekten geri bırakan nedir?
dedi Ben de :

Bir adamın bende alacağı var Ondan utandım, onunla karşılaşmak istemedimdedim Bunun uzerine Rasulullah (Sallallahu Aleyhi Ve Sellem) : Sana birtakım kelimeler oğreteyim ki, onları okuduğunda uzerinde dağlar kadar borc olsa, ALLAH'u Teala onları oder
buyurdu

Ben de:
Evet ! Oğretin ya Rasulullah(Sallallahu Aleyhi Ve Sellem)dedim
(RasUlum) De ki : Mulkun gercek sahibi olan ALLAH'ım! Sen mulku dilediğine verirsin ve dilediğinden geri alırsın Dilediğini yuceltir, dilediğini de alcaltırsın Her turlu iyilik Senin elindedir Gercekten Sen herşeye kadirsin Geceyi gunduze katar, gunduzu geceye katarsın Oluden diriyi, diriden de oluyu cıkarırsın Dilediğine de sayısız rızık verirsin
(Ali İmran 2627)
Bu Ayeti kerimeleri okumamı emretti Sonra da :

Ey ALLAH'ım! Beni fakirlikten kurtar, benden borcumu ode, beni senin ibadetinde iken ve yolunda savaşırken alduasını ilave etti

Borc Belasından Kurtulmak İcin Dua

Ebu’dDerda’dan Radıyallahu Anh rivayet edildiğine gore, Peygamber Sallallahu Aleyhi ve Sellem şoyle buyurdu: “Kim sabah ve akşam yedi kez şu sozleri soylerse, dunya ve ahiret işlerinden kendisine uzuntu veren şeyleri Allah giderir:
Okunuşu:
“Hasbiyellahu la ilahe illa huve aleyhi tevekkeltu ve huve rabbul arşil azimi

Manası:
“Allah bana kafidir; O’ndan başka ilah yoktur O’na tevekkul ettim; O, buyuk Arş’ın Rabbidir

“Allah’ım! Uzuntu ve kederden Sana sığınırım Acziyetden ve tenbellikten sana sığınırım Korkaklıktan ve cimrilikten Sana sığınırım Borc altına duşmekten ve duşmanların ustun gelmesinden Sana sığınırım

EbU Umame der ki, ben bunu yaptım Allah Teala, uzuntu ve kederimi giderdi ve borcumu benden kaldırdı

Borclunun Okuyacağı Dua

Hadisi şeriflerde buyuruldu ki:
“Her kim, Vakıa sUresini her gece bir defa okumayı adet haline getirirse, omrunde fakirlik gormez
“Vakıa sUresi zenginlik sUresidir Onu okuyunuz ve kadınlarınıza ve cocuklarınıza oğretiniz
Birgun Hz EbU Bekr, ResUlullah efendimize; “Ya ResUlallah, saclarında beyazlıklar belirdi demişti Bunun uzerine ResUlullah efendimiz buyurdu ki:
“Sac ve sakalımı HUd Vakıa, Murselat sUreleri ağarttı
ResUlullah efendimizin boyle buyurması, bu sUrelerde, kıyamet hallerini, eski kavimlerin uğradığı akıbetleri duşunmesi ve ummeti icin uzulmesi sebebiyledir
Abdullah bin Mes’Ud gozlerini actı ve buyurdu ki: “Onlara Vakıa sUresini bırakıyorum Bu sUreyi okuyan asla fakirlik yuzu gormez

Borclu Duaları
“Allahummekfini bi–halalike an haramike ve ağnini bi–fazlıke ammen sivak(1)

Manası;

“Allah’ım! Rızkı helalinden vererek beni harama duşurme ve bana ihsanını lutfeyle Beni Senden başkalarına muhtac eyleme

“Allahumme ya Ganiyyu ya hamidu ya mubdiu ya muidu ya rahimu ya vedUd! Eğnini bihalalike an haramike bi–fazlike ammen sivake

Manası;

“Ey zengin olan, butun hamdler kendisine aid olan, ey yoktan yaratan ve tekrar iade edecek olan, ey dostlarına cok acıyan ve cok seven Allah’ım! Beni helalinle perverde eyle, harama duşurme ve fazl u kereminle Senden başkasına muhtac eyleme

“Bu duayı yetmiş kere okuyan kimsenin kısa zamanda zengin olacağı, bir kısım ulema ve meşayıhtan nakledilmiştir

Yazışmalı bir kole Hz Ali Radyallahu Anh’a gelir ve:
“Sahibimle anlaştığım parayı odemekten aciz kaldım, bana yardın ediniz der Damad–ı Nebi Radıyallahu Anh ona:

“RasUlullah Aleyhisselatu Vesselam’ın bana oğrettiği kelimeleri sana oğreteyim Onu okuduğun takdirde uzerinde Sebir dağı kadar borcun olsa da Allah Teala onu sana odettirir demiş ve şu duayı oğretmiştir:
“Allah’ım, yeterince helalinden vererek beni haramından koru Lutfunla ver, başkasına muhtac etme“(2)
“Borc yuku altında olanların bu duayı okudukları takdirde, borcları Sebir dağı kadar da olsa, Yuce Allah odetir(3)

İbn–i Abbas Radıyallahu Anh Efendimiz Aleyhisselam’dan naklediyor:
“Her kim, Cuma namazından sonra, oturduğu yerden kalkmadan yuz defa:
“Subhanallahi vebihamdihi subhanallahilazim vebihamdihi estağfirullah, Yani:
“Kim Allah’ı tesbih eder, hamd eder ve O’ndan mağfiret dilerim derse, Allah Teala onun yuzbin gunahını, ana babasının da yirmi dortbin gunahını bağışlar(4)
İbn–i Hibban da Cumadan sonra yuz kere yukarıdaki tesbihi yapanı Allah Teala’nın zengin edeceğini nakletmiştir
netten alıntı