Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Börek Gibi Karnabahar Kızartması (Haşlamadan)

Börek Gibi Karnabahar Kızartması (Haşlamadan)
0
36

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
borek-gibi-karnabahar-kizartmasi-haslamadan.jpg

Börek Üzere Karnabahar Kızartması (Haşlamadan) Tanımı İçin Gereçler

  • 1 tane küçük karnabahar
Sosu için;
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 1 tane yumurta
  • Tuz
Kızartmak için ;
  • Sıvı yağ (ben zeytinyağını tercih ediyorum lakin siz çiçek yağı kullanabilirsiniz)

Börek Üzere Karnabahar Kızartması (Haşlamadan) Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle yumurtayı (oda sıcaklığında kullanalım ) tuzu ekleyerek çırpalım.
  2. Un ile suyu ekleyelim çırpalım.
  3. Karnabaharları fotoğraflarda gösterdim nasıl kestiğimi ya da ayırdığımı o formda hazırlayalım.
  4. Hamurun kıvamı da gösterdim içine bulayıp çok kızmış yağa koyalım ve pişirelim.
  5. Ben zeytinyağı kullanıyorum ve harlı yani büyük ocakta altını çok açıyorum o halde yağ çekmiyor.
  6. Unu ve suyu ben göz kararı yapıyorum buraya ölçü vermek zorundaydım o yüzden bardak ölçüsü tutmayabilir.
  7. Börek üzere kabaran ve yerken doyamadığımız hatta çocuklarımın çok sevdiği bir kızartma. Yağ çekmiyor. ???? haydi bakalım afiyet olsun ????????.
 
858,505Konular
982,781Mesajlar
33,073Kullanıcılar
Vedat77Son üye
Üst Alt