Börek Üzere Karnabahar Kızartması (Haşlamadan) Tanımı İçin Gereçler
- 1 tane küçük karnabahar
- 1.5 su bardağı un
- 1 su bardağı su
- 1 tane yumurta
- Tuz
- Sıvı yağ (ben zeytinyağını tercih ediyorum lakin siz çiçek yağı kullanabilirsiniz)
Börek Üzere Karnabahar Kızartması (Haşlamadan) Tanımı Yapılışı
- Öncelikle yumurtayı (oda sıcaklığında kullanalım ) tuzu ekleyerek çırpalım.
- Un ile suyu ekleyelim çırpalım.
- Karnabaharları fotoğraflarda gösterdim nasıl kestiğimi ya da ayırdığımı o formda hazırlayalım.
- Hamurun kıvamı da gösterdim içine bulayıp çok kızmış yağa koyalım ve pişirelim.
- Ben zeytinyağı kullanıyorum ve harlı yani büyük ocakta altını çok açıyorum o halde yağ çekmiyor.
- Unu ve suyu ben göz kararı yapıyorum buraya ölçü vermek zorundaydım o yüzden bardak ölçüsü tutmayabilir.
- Börek üzere kabaran ve yerken doyamadığımız hatta çocuklarımın çok sevdiği bir kızartma. Yağ çekmiyor. ???? haydi bakalım afiyet olsun ????????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.