Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Börek Gibi Karnabahar Kızartması (Haşlamadan)

Börek Gibi Karnabahar Kızartması (Haşlamadan)
0
37

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
borek-gibi-karnabahar-kizartmasi-haslamadan.jpg

Börek Üzere Karnabahar Kızartması (Haşlamadan) Tanımı İçin Gereçler

  • 1 tane küçük karnabahar
Sosu için;
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 1 tane yumurta
  • Tuz
Kızartmak için ;
  • Sıvı yağ (ben zeytinyağını tercih ediyorum lakin siz çiçek yağı kullanabilirsiniz)

Börek Üzere Karnabahar Kızartması (Haşlamadan) Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle yumurtayı (oda sıcaklığında kullanalım ) tuzu ekleyerek çırpalım.
  2. Un ile suyu ekleyelim çırpalım.
  3. Karnabaharları fotoğraflarda gösterdim nasıl kestiğimi ya da ayırdığımı o formda hazırlayalım.
  4. Hamurun kıvamı da gösterdim içine bulayıp çok kızmış yağa koyalım ve pişirelim.
  5. Ben zeytinyağı kullanıyorum ve harlı yani büyük ocakta altını çok açıyorum o halde yağ çekmiyor.
  6. Unu ve suyu ben göz kararı yapıyorum buraya ölçü vermek zorundaydım o yüzden bardak ölçüsü tutmayabilir.
  7. Börek üzere kabaran ve yerken doyamadığımız hatta çocuklarımın çok sevdiği bir kızartma. Yağ çekmiyor. ???? haydi bakalım afiyet olsun ????????.
 
858,505Konular
982,795Mesajlar
33,075Kullanıcılar
Üst Alt