Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Börülce Taratoru

Börülce Taratoru
0
29

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
borulce-taratoru.jpg

Börülce Taratoru Tanımı İçin Materyaller

  • Yarım kilo taze börülce
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 4-5 iri diş sarımsak
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 adet limonun suyu

Börülce Taratoru Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Börülceler ayıklanıp doğranıp yıkanır. Tencereye alınıp üzerini geçecek kadar suda haşlanır. Çatalın kenarıyla kestiğinizde çabucak dağılacak kıvama gelene kadar pişirilir.
  2. Ocaktan alınıp suyu süzülerek soğumaya bırakılır. Blenderın/mutfak robotunun haznesine sarımsaklar, tuz ve zeytinyağı konup püre/bulamaç kıvamına gelene kadar çekilir.
  3. Üzerine limon suyu ve su eklenerek kısa bir müddet daha karıştırılır. Ilıyan börülceler kapaklı bir kaba konur. Hazırladığımız sos üzerine dökülür.
  4. Börülcelerin üzerini örtecek kadar su ek edilir. Bu etapta suyunun tadına bakarak tuz ve ekşi eği yapabilirsiniz. Ekşi olarak nar ekşisi de kullanılabilir.
  5. Hazırlanan tarator kapağı kapatılarak buzdolabında en az 8-10 saat dinlendirilip soğuk servis edilir. Yaz günlerinde şahane bir tamamlayıcı, meze oluyor.
  6. İster pilav, ister makarna, isterseniz etlerin yanında tüketebilirsiniz. Aydın yöresinin bu lezzetini umarım denerseniz. Afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,728Mesajlar
33,058Kullanıcılar
doguqanSon üye
Üst Alt