elektronikci
FD Üye
Bostan Kabak Dolması Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet bostan kabak
- 1 adet domates
- 1 çay bardağı pirinç
- Bir tutam maydanoz
- 2 adet soğan
- 1 adet yeşil biber
- 150 gram kıyma
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası,
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- 1,5 su bardağı sıcak su
Bostan Kabak Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak kabakları yıkayalım ve alacalı bir biçimde soyalım.
- Daha sonra baş kısımları kapak olacak şekilde keselim ve iç kısmını oyma aparatı ile oyalım.
- İç harcı için soğan ve biberi ince ince doğrayalım, maydanozu da kıyalım.
- Domatesimizi rendeleyelim.
- Yıkadığımız pirinçleri, kıyılmış maydanozu, rende domatesi, soğan ve biberleri, kıymayı, baharatları ve tuzu derin bir kabın içinde karıştırıp elinizle harmanlayın.
- Hazırladığımız harcı oymuş olduğunuz kabakların içine tatlı kaşığı ile doldurarak kabakları tencereye sıralayalım.
- Salçalı sos için 1,5 su bardağı sıcak suda yarım yemek kaşığı salçayı ezelim ve tencereye ekleyelim.
- Tencerenin kapağını kapatalım ve dolmalarımızı kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte pirinçler pişip kabaklar yumuşayana kadar yaklaşık 40 dakika pişirelim.
- Pişen kabak dolmalarımızı ılık veya sıcakken servis edelim. Yanında ya da üzerinde sarımsaklı yoğurt ile çok güzel oluyor. Afiyet olsun.