Browni Tadında Islak Kek (Sosu Yumurtasız) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1,5 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 tepeleme yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı un (elenmiş)
- 1,5 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- Hindistan cevizi veya fıstık
Browni Tadında Islak Kek (Sosu Yumurtasız) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak karıştırma kabına yumurta ve şekeri mikserle beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Süt, sıvı yağ ve kakao ilave edip çırpmaya devam edelim.
- Son olarak elenmiş un ,kabartma tozu ,vanilyayı ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alana kadar spatula yardımı ile karıştıralım (veya em düşük mikser ayarı ile).
- Sıvı yağ ile yağladığımız büyük dikdörtgen bir kalıba kek harcımızı eşit bir şekilde döküp yayalım.
- Önceden ısıtılmış 180°c fırında yaklaşık 35 dakika pişirelim (kontrollü pişirip kürdanla kontrol edip kapatalım).
- Kekimiz pişerken sosumuz için malzemeleri bir tencere ye alıp iki taşım kaynatalım.
- Kaynayan sosumuzu kenara alarak ılıması için bekletelim.
- Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra (10 dk kadar sonra) sosu daha iyi çekebilmesi için dilimleyelim, üzerine yavaş yavaş ılıyan sos her yerine gelecek şekilde gezdirelim.
- Son ve önemli olan aşamada ıslak kekimizin mutlaka üzerini streç film ile örterek buzdolabında en az 2 saat bekletelim
şimdiden afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.