'Akşama ne pişirsem?' Diye düşünenler, bu içerik sizin için! Bugün menümüzde: Mis gibi ezogelin çorbası, ardından patatesli havuçlu pratik mantı, sirkeli pancar salatası ve son olarak magnolia tarifimiz var!
Ezogelin çorbası tarifi
Malzemeler:
1 soğan
1.5 su bardağı kırmızı mercimek
1/2 su bardağı büyük taneli pirinç
1/4 su bardağı bulgur
1 adet çorba kaşığı un
4 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı salça
8 su bardağı su
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kuru nane
1/2 çay kaşığı karabiber
1. 3 yemek kaşığı tereyağını büyük bir tencerede eritin.
2. Soğanı ekleyin ve kavurun.
3. Sonra unu ekleyin ve kabarcıklı hale gelene kadar karıştırın.
4. Üzerine salçayı ve daha sonra da suyu karıştırarak yavaş yavaş ekleyin.
5. Kırmızı mercimek, pirinç ve bulguru bir süzgeç yardımıyla yıkayın. Süzüp tencereye ekleyin. Tuzu ekleyin, ardından kaynamaya bırakın.
6. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısın ve malzemeler yumuşayana kadar pişirin.
7. Kalan 1 çorba kaşığı tereyağını küçük bir tavada eritin. Pul biber ve nane ekleyin. Nanenin kokusu çıkana kadar pişirin. Ardından, tereyağını çorba ile birleştirin, birkaç dakika daha pişirin.
Patatesli havuçlu kolay mantı tarifi
Malzemeler:
Mantısı için:
4 adet patates
2 adet havuç
1 tutam maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
3 diş sarımsak
2 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı zeytinyağı
100 gram kıyma
1 tutam tuz ve karabiber
1. Patatesleri yıkayın ve bir tencereye alın, üstlerini geçecek kadar su ilave edin ve 20 dk haşlayın.
2. Ardından havucu alın, kabuğunu soyun ve rendenin en ince tarafıyla rendeleyin ve bir tavaya zeytinyağını alıp, havuçların diriliği geçene dek soteleyin.
3. Haşlanmış olan patateslerin kabuklarını soyun ve ezerek püre haline getirin.
4. İnce ince doğradığınız bir tutam maydanozu ekleyerek güzelce karıştırın.
5. Sotelenmiş havuçları da alın ve karıştırın.
6. Baharatlarını da ilave edin ve güzelce yoğurduktan sonra elleriniz ıslatın, bu karışımdan minik minik toplar yaparak yuvarlayın, bir servis tabağına alın.
7. Bir tavaya zeytinyağını alın, kıymayı tavaya alın ve güzelce kavurun.
8. Salçayı ekleyip hafifçe kavurun, baharatları ve suyu ekleyin, güzelce karıştırıp fokurdayana dek bekleyin ve altını kapatın.
9. Sarımsakları yoğurdun içine rendeleyin, tuzunu da katıp karıştırın. Hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu patates toplarının üstüne gezdirin.
10. Hazırladığınız bu sosu da yoğurtladığınız patateslerin üstüne gezdirin.
Sirkeli pancar salatası tarifi
Malzemeler:
3 adet kırmızı pancar
Sıcak su
1 avuç maydanoz
1 avuç dereotu
1 avuç ceviz
1 çay kaşığı tuz
5 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı üzüm veya elma sirkesi
1. Pancarların kabuğunu soyun ve bir kaç parçaya kesin.
2. Kestiğiniz pancarları bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyerek yaklaşık 50 dakika haşlayın. (Bu aşamada ara ara çatalla kontrol etmeyi unutmayın.)
3. Pancarlar haşlandıktan sonra suyunu süzün ve soğumaya bırakın.
4. Soğuyan pancarları dilediğiniz şekilde doğrayın.
5. Pancarları karıştırma kabına alın, üzerine ince ince kıydığınız maydanoz, dereotu, iri iri doğranmış ceviz, tuz, zeytinyağı ve sirkeyi ilave ederek karıştırın.
'Bugün ne pişirsem?' diye düşünenlere hazırladığımız, besleyici ve lezzetli menümüzün sonuna geldik. Herkese sağlıklı ve lezzetli günler! Diğer menülerimize de göz atmayı unutmayın! ????