bilgisayarci
FD Üye
'Bugün ne pişirsem?' ya da 'akşama en kolay ne pişirsem?' diye düşünüyorsanız, kolay pratik ve çok lezzetli yemek tanımları arıyorsanız sizin için çok lezzetli günün menüsünü oluşturduk. Bugün günün menüsünde evvel sütlü çorba tanımımız var. Akabinde üretimi hem çok kolay hem de çok lezzetli bir tepsi kebabı tanımımız var. Yanında ise mantarlı pilavla birlikte. Son olarak hazır mevsimindeyken bir çilekli kek tanımı veriyoruz. Deneyen herkese afiyet olsun!
Sütlü Çorba Tarifi
Malzemeler
3 su bardağı su
2 su bardağı süt
Yarım su bardağı şehriye
Yarım su bardağı erişte
Tuz
Karabiber
1. Şehriye ve erişteyi 10 dakika haşlayın.
2. Akabinde sütü ekleyin.
3. Süt kaynayınca, 5 dakika daha kaynatın ve ocağın altını kapatmadan tuzu atın.
4. Üzerine karabiber atarak servis edin.
Tepsi Kebabı Tarifi
Malzemeler:
700 gram orta yağlı kıyma
1 adet kuru soğan
3 adet çarliston biber
2 diş sarımsak
1 tutam maydanoz
2 adet kapya biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı dolusu domates salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım çay kaşığı tuz
2 adet domates
2 adet yeşil biber
1 adet soğan
1. Soğan, sarımsak, maydanoz ve biberleri rondodan geçirin.
2. Derin bir karıştırma kabına kıymayı, rondodan çekilmiş zerzevatları tuz ve baharatları ekleyip yoğurun.
3. Fırın tepsisine 1 dolu tatlı kaşığı salçayı tabanına yayın.
4. Tepsinin içine kıymalı harcı koyun her tarafı eşit olacak biçimde yayın.
5. Bıçakla baklava dilim halinde kıymalı harcı kesin.
6. Üzerini biber, domates ve soğan dilimleri ile süsleyin.
7. Bir su bardağı suya bir yemek kaşığı salçayı, tuz ve sıvı yağı koyarak karıştırın ve tepsinin üzerine gezdirin.
8. 200 derece evvelce ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
Mantarlı Pilav Tarifi
Malzemeler:
350-400 gram kültür mantarı
2 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı tereyağ
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1. Mantarları yıkayıp ince ince dilimleyin.
2. Sıvı yağda mantarları kavurun.
3. Bu sırada pirinçleri yıkayın ve pilav için su kaynatın.
4. Mantarlar suyunu salıp çekince pirinçleri dökün ve birkaç dakika birlikte kavurun.
5. Pirinçler de kavrulunca üstlerini 1 parmak geçecek halde sıcak suyu dökün.
6. Tuzunu, karabiberi ve 1 yemek kaşığı tereyağı atın, hafif karıştırın.
7. Kısık ateşte suyu çekene kadar pişirin.
Çilek Keki Tarifi
Malzemeler
2 adet yumurta
2 su bardağı un
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu (10 gr)
1 yemek kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı limon kabuğu
Çilek
- Pudra şekeri
1. Yumurta ve şekeri 5 dk çırpın.
2. Yağ, yoğurt, limon kabuğu ve limon suyunu ekleyip çırpın.
3. Un ve karartma tozunu da eleyip ekleyin.
4. Kalıbınızı yağlayıp materyalin yarısının dökün.
5. Ortasına doğranmış çilekleri ve sonra kalan malzemeyi ekleyin.
6. Üzerine de çilekleri dökün.
7. 190 derece 45 dk da pişirin.
Diğer içeriklerimize de göz atmayı unutmayın: