Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

'Bugün Ne Yemek Pişirsem?' Diye Düşünenlerin İmdadına Yetişecek Birbirinden Pratik Tarifler

'Bugün Ne Yemek Pişirsem?' Diye Düşünenlerin İmdadına Yetişecek Birbirinden Pratik Tarifler
0
34

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
s-591bdbcee84291de5674b42f9fa7e734d1395728.jpg


'Bugün ne pişirsem?' serisinin ikincisinde sizlerle beraberiz. 'Akşama ne yemek yapacağım?' Diye kara kara düşünüyorsanız, bugün sizin için hazırladığımız menüye göz atabilirsiniz. Bugünün menüsünde çorba kültürümüzün en gözde ve nadide çorbalarından biri olan ve buram buram Anadolu kokan ezogelin çorbasıyla sıcacık bir açılış yapıyoruz. Yapılması oldukça pratik ve besleyici çorbamızdan sonra karnabahar sevmeyenlerin bile şaşıracağı garnitürlü karnabahar pilavı tarifi var. Karnabahar sevmeyenler muhakkak bu tarifi denemeli! 'İlle de et' olsun diyorsanız eğer aynı zamanda karnabahar pilavınızın üstüne servis ederen tüketebileceğiniz pratik bir bolonez sos tarifi veriyoruz. Kapanış tatlıya ait: Kış aylarının vazgeçilmezi portakalın muhallebiyle müthiş uyumunu gösteren portakallı muhallebi tarifimizle size müthiş bir alternatif sunuyoruz. Afiyet olsun!


Kökeni Gaziantep olan bir Anadolu çorbası: Ezogelin çorbası tarifi




Malzemeler:

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek

  • Yarım çay bardağı pirinç

  • Yarım çay bardağı bulgur

  • 1 adet soğan 

  • 1 diş sarımsak 

  • 1 yemek kaşığı domates ya da biber salçası (arzunuza göre)

  • 1 yemek kaşığı nane

  • 1 tatlı kaşığı pul biber

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • 1 tatlı kaşığı karabiber
Derince bir tencerenin içine ince ince rendelediğimiz soğanları alıyoruz. Pratik olsun diye rendeleyebilirsiniz de ama bu yöntemde gözlerinizin yanacağına garanti verebiliriz. Soğanı ve rende sarımsağı iyice kavurduktan sonra salçayı tencereye alıp kavurmaya devam ediyoruz. Üzerine yıkadığımız mercimekleri, pirinci ve bulguru koyup çeşnilerini de atıyoruz. Biraz daha kavurduktan sonra üzerine 6-7 bardak su ekliyoruz. Suyu dikkatli eklemekte fayda var, kıvamına göre arttırıp azaltabilirsiniz. Mercimekler, pirinç ve bulgur piştiği anda çorbanız hazır!

Karnabahar sevmeyenler bu tarife bayılacak! Pirinçsiz Bulgursuz Nefis Garnitürlü Karnabahar Pilavı



Malzemeler: 

  • 1 adet karnabahar (yarısını da kullanabilirsiniz)

  • 1 adet soğan 

  • 2 diş sarımsak 

  • 1 tatlı kaşığı biber ya da domates salçası (opsiyonel)

  • Yarım limon suyu

  • 1 çay kaşığı kimyon 

  • 1 çay kaşığı tuz

  • Garnitür 
Karnabaharları iyice yıkadıktan sonra mutfak robotundan geçirin. Bir tavada soğanları ve sarımsakları incecik doğrayıp hafif zeytinyağında kavurun. İçine salçayı atın ve kavurmaya devam edin. Ardından karnabaharlarınızı ekleyip karıştırmaya devam edin. Ara ara içine yarım çay bardağı kadar su atarak pişirmeyi hızlandırabilirsiniz. Tuz, karabiber, pul biber gibi baharatlarla çeşnilendirin. Püf noktası: İçine muhakkak kimyon atın. Karnabahar gaz yapan bir yiyecek olduğu için kimyon bu rahatsızlığı engeller. Karnabahar pilavınız pişince içine garnitürlerinizi karıştırıp limon suyuyla birlikte servis edin.

Bir İtalyan klasiği: Bolonez sos tarifi. Bu sosu karnabahar pilavınızın üzerinde muhakkak deneyin!



Malzemeler:

  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 1 adet soğan

  • 1 adet havuç

  • 2 diş sarımsak

  • 500 gr kıyma (250 gr da olabilir)

  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası

  • 1 su bardağı domates püresi

  • 3 su bardağı sıcak su

  • Tuz

  • Karabiber

  • Tercihen taze kekik, yoksa kuru kekik
Genişte bir tavaya bir miktar zeytinyağını koyduktan sonra üzerine ince ve küp küp doğanmış soğan, ister rende ister yine küp küp doğradığımız havucu ve sarımsağı iyice soteleyelim. Ardından kıymayı da içine katıp sotelemeye devam edelim. Kıymaların renkleri dönmeye başlayınca içine domates salçasını ekleyip güzelce kavurmaya devam edelim. Salçanın çiğ kokusu çıkınca içine domates püresi -ya da domates rendesini- koyup 5 dakika daha kavuralım. Ardından sıcak su ekleyip baharatlarını atıp orta ateşte pişmeye bırakalım.

Kış meyvesi portakalın muhallebili haline bayılacaksınız. Portakallı muhallebi tarifi



Malzemeler:

  • 2 çay bardağı şeker

  • 2 adet yumurta sarısı

  • 1 çorba kaşığı un

  • 1 çorba kaşığı pirinç nişastası

  • 3 su bardağı süt

  • 1 adet portakalın suyu

  • 1 adet portakalın kabukları
Bir kapta yumurta sarıları un, nişasta şeker ve portakal kabuğu rendesi sırasıyla karıştırılır ve pürüzsüz bir kıvam elde edilir. Bu karışım sütle buluşturulur ve kaynayıncaya kadar yavaşça pişirilir. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alınır ve içine portakal suyu dökülür. Kaselerde servis yapılır. Afiyet olsun.


Bugün ne pişirsem? Diye düşünenlere hazırladığımız, besleyici ve lezzetli menümüzün sonuna geldik. Yarın aynı sorunun cevabında görüşmek üzere!

 

Similar threads

Dünyanın belki de en çok sorulan sorusudur: 'Bugün ne yemek pişirsem?' Bu gündelik hayat pratiğini artık sizin yerinize biz düşünüyoruz. Menü, malzemeler, tarif bizden; uygulaması sizden! Nefis ve pratik günlük yemek tarifleri serisininin ilk menüsünde başlangıcımızı köz domates çorbası...
Cevaplar
0
Görüntüleme
38
Pazartesi günü herkes için zordur. Hele 'Bugün ne pişirsem?' diye düşünenler için daha zor! Bugünün menüsünde birinci tanımımız bu soğuk günlerde içimizi ısıtacak mis üzere bir yayla çorbası tanımı. Akabinde hem öğrenci hem bütçe dostu sulu patates yemeğiyle devam edeceğiz. Öğrenci demişken...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
'Bugün ne pişirsem?' serimizde menümüzü patatese ayırdık. Eğer siz de aynı sorudan muzdaripseniz, sizin için yaptığımız bu menüye göz atın! Başlangıcımız aşçıların diyarı Bolu'ya özgü Bolu usulü patates çorbası. Ardından hem çok klasik hem çok ucuz bir bezelyeli patates yemeğimiz var. Bezelyeli...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
'Bugün ne pişirsem?' sorusunun havalarda uçuştuğunu duyuyor üzereyiz. Serimizde bugünü tavuk yemeklerine ayırdık. Tatlısından çorbasına tavuk tanımları sizleri bekliyor. Evet yanlış duymadınız, tavuktan tatlı yapıyoruz! Bugünün birinci işi marketten bir tavuk almak. Akabinde tavuk suyuna...
Cevaplar
0
Görüntüleme
52
'Akşama ne pişirsem?' Diye düşünenlere özel günün menüsü: Sütlü karnabahar çorbası, yumurtalı ıspanak kavurması, tereyağlı erişte ve üç gereçli krem brüle! Sütlü karnabahar çorbası tarifi Malzemeler: 1 adet orta uzunluk karnabahar 1 su bardağı su 2 diş sarımsak 2,5 su bardağı süt...
Cevaplar
0
Görüntüleme
47
858,496Konular
981,710Mesajlar
29,780Kullanıcılar
eennnSon üye
Üst Alt