'Bugün ne pişirsem?' serisinin ikincisinde sizlerle beraberiz. 'Akşama ne yemek yapacağım?' Diye kara kara düşünüyorsanız, bugün sizin için hazırladığımız menüye göz atabilirsiniz. Bugünün menüsünde çorba kültürümüzün en gözde ve nadide çorbalarından biri olan ve buram buram Anadolu kokan ezogelin çorbasıyla sıcacık bir açılış yapıyoruz. Yapılması oldukça pratik ve besleyici çorbamızdan sonra karnabahar sevmeyenlerin bile şaşıracağı garnitürlü karnabahar pilavı tarifi var. Karnabahar sevmeyenler muhakkak bu tarifi denemeli! 'İlle de et' olsun diyorsanız eğer aynı zamanda karnabahar pilavınızın üstüne servis ederen tüketebileceğiniz pratik bir bolonez sos tarifi veriyoruz. Kapanış tatlıya ait: Kış aylarının vazgeçilmezi portakalın muhallebiyle müthiş uyumunu gösteren portakallı muhallebi tarifimizle size müthiş bir alternatif sunuyoruz. Afiyet olsun!
Kökeni Gaziantep olan bir Anadolu çorbası: Ezogelin çorbası tarifi
Malzemeler:
1 su bardağı kırmızı mercimek
Yarım çay bardağı pirinç
Yarım çay bardağı bulgur
1 adet soğan
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates ya da biber salçası (arzunuza göre)
1 yemek kaşığı nane
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
Karnabahar sevmeyenler bu tarife bayılacak! Pirinçsiz Bulgursuz Nefis Garnitürlü Karnabahar Pilavı
Malzemeler:
1 adet karnabahar (yarısını da kullanabilirsiniz)
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı biber ya da domates salçası (opsiyonel)
Yarım limon suyu
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
Garnitür
Bir İtalyan klasiği: Bolonez sos tarifi. Bu sosu karnabahar pilavınızın üzerinde muhakkak deneyin!
Malzemeler:
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
1 adet havuç
2 diş sarımsak
500 gr kıyma (250 gr da olabilir)
1,5 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı domates püresi
3 su bardağı sıcak su
Tuz
Karabiber
Tercihen taze kekik, yoksa kuru kekik
Kış meyvesi portakalın muhallebili haline bayılacaksınız. Portakallı muhallebi tarifi
Malzemeler:
2 çay bardağı şeker
2 adet yumurta sarısı
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı pirinç nişastası
3 su bardağı süt
1 adet portakalın suyu
1 adet portakalın kabukları
Bugün ne pişirsem? Diye düşünenlere hazırladığımız, besleyici ve lezzetli menümüzün sonuna geldik. Yarın aynı sorunun cevabında görüşmek üzere!