Burcağın yararları nelerdir
Burcak hakkında bilgi
Burcak baklagillerden; taneleri mercimeğe benzeyen ve hayvan yemi olarak kullanılan bir bitkidir
imagesburcaknedirburcakfaydalarinedir5adbb4aac0943
Burcağın faydaları şoyle sıralanabilir:
Vucuda kuvvet verici: Burcak corbası ve balla yapılan macunu yenmeye devam edilir
Kırık kaynatıcı: Ayak ve kol kırıklarında burcak unu zeytinyağı ile lapa yapılıp icilmeye devam edilir Burcak, hayvanlara yem olarak verilir
Bobrek taşları ve kumları: Burcak unu zeytinyağlı corba yapılıp ac karnına icilmeye devam edilir
Bobrek kumları: Burcak unu zeytinyağlı corba yapılıp ac karnına icilmeye devam edilir
Kan lekesini temizleyici: Burcak kaynatılıp 3 gun suda bekletilir Bu su ile elbisedeki kanlar temizlenir
Cilt lekeleri: Bu su ile cilt sık sık pansuman yapılır
Şişmanlatıcı: Burcak helvası yenmeye devam edilir
Vucudun su toplaması: Burcak oğutulup balla macun yapılıp yenmeye devam edilir
İdrar sokturucu: Burcak unu sirke ile karıştırılıp icilmeye devam edilir
Hazım kolaylaştırıcı: Burcak unu, kitre ile beraber balla macun yapılıp yemeklerden sonra yenmeye devam edilir
Egzama: Burcak kaynatılıp suyu mayasıl ve kaşınan yerlere surulur
Mayasıl: Burcak kaynatılıp suyu mayasıl ve kaşınan yerlere surulur
Sut yapıcı: Burcak unu balla karıştırılıp macun yapılır Ya da burcak unundan corba yapılıp icilmeye devam edilirBurcak, hayvanlara yem olarak yedirilir
Burcak hakkında bilgi
Burcak baklagillerden; taneleri mercimeğe benzeyen ve hayvan yemi olarak kullanılan bir bitkidir
imagesburcaknedirburcakfaydalarinedir5adbb4aac0943
Burcağın faydaları şoyle sıralanabilir:
Vucuda kuvvet verici: Burcak corbası ve balla yapılan macunu yenmeye devam edilir
Kırık kaynatıcı: Ayak ve kol kırıklarında burcak unu zeytinyağı ile lapa yapılıp icilmeye devam edilir Burcak, hayvanlara yem olarak verilir
Bobrek taşları ve kumları: Burcak unu zeytinyağlı corba yapılıp ac karnına icilmeye devam edilir
Bobrek kumları: Burcak unu zeytinyağlı corba yapılıp ac karnına icilmeye devam edilir
Kan lekesini temizleyici: Burcak kaynatılıp 3 gun suda bekletilir Bu su ile elbisedeki kanlar temizlenir
Cilt lekeleri: Bu su ile cilt sık sık pansuman yapılır
Şişmanlatıcı: Burcak helvası yenmeye devam edilir
Vucudun su toplaması: Burcak oğutulup balla macun yapılıp yenmeye devam edilir
İdrar sokturucu: Burcak unu sirke ile karıştırılıp icilmeye devam edilir
Hazım kolaylaştırıcı: Burcak unu, kitre ile beraber balla macun yapılıp yemeklerden sonra yenmeye devam edilir
Egzama: Burcak kaynatılıp suyu mayasıl ve kaşınan yerlere surulur
Mayasıl: Burcak kaynatılıp suyu mayasıl ve kaşınan yerlere surulur
Sut yapıcı: Burcak unu balla karıştırılıp macun yapılır Ya da burcak unundan corba yapılıp icilmeye devam edilirBurcak, hayvanlara yem olarak yedirilir