teknolojiuzmani
FD Üye
Butik Doğum Günü Pastası Tarifi İçin Malzemeler
Pasta için;
- 5 adet pandispanya
- 2 paket krem şanti
- Gıda boyası
- Fındık drajeleri
- Yarım su bardağı süt (keki ıslatmak için)
- 1 paket pastacı kreması
- Yarım kilo kadar çilek
- Sıkma torbası
- 1 paket krema 200 ml
- 2 adet 80 gramlık sütlü ve bitter çikolata
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Butik Doğum Günü Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle pandispanyayı ister hazır alın isterseniz kendiniz pişirin ilk kat için pandispanyayı sütle ıslatalım.
- Üzerine pastacı kremasını kekin sadece etrafına ortası boş kalacak şekilde sıkalım.
- Ortasına hazırladığımız çikolata sosunu dökelim ve çilek ile drajeleri de ekleyip ikinci kata geçelim .
- Tüm katlar için aynı işlemi uyguluyoruz.
- İki katlı pastamızın üst katını alt katından daha küçük olması için bir tabak yardımıyla kesiyoruz iki katı ayrı ayrı streçleyip buzdolabına kaldırıyoruz .
- Bir gece bekletiyoruz iki gün de bekletebilirsiniz ne kadar çok beklerse o kadar güzel olur.
- Ertesi gün krem şantimizi ikiye ayırıp bir kısmına başka bir kısmına başka bir renk gıda boyası damlatıyoruz tonunu siz ayarlayabilirsiniz.
- Dönen pasta standınız varsa sıvamak için kolaylık sağlayacaktır.
- Hazırladığımız krem şantilerle pastamızı sıvıyoruz.
- İlk katına pastanın üstüne 4 adet çöp şiş batırıyoruz ki üst katı koyduğumuzda kaymasın üst katıda sıvayıp ilk katın üzerine yavaşça koyuyoruz.
- Ve pastanız süslemeye hazır ben bu şekilde süsledim pastanın rengi ve süslemesi sizin tercihinize kalmış.Böylece dışarıdan almaktansa evde çok daha uyguna getirebilirsiniz.Afiyet olsun.