Buzlu Sütden Muhallebi Tadında Anne Sütlacı Tanımı İçin Gereçler
- 5 litre buz olmuş yağlı süt
- 5 kere çay tabağını dolduracak pirinç
- Pirincin üzerini geçecek kadar soğuk su
- 3 su bardağı toz şeker
- 1 vanilya
- Ceviz
- Hindistan cevizi
- Tarçın
Buzlu Sütden Muhallebi Tadında Anne Sütlacı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Pirinçler güzelce yıkanır.
- Tencereye konulur üzerini geçecek halde soğuk su eklenip kaynatılır.
- Geliş bir tencerede süt kaynatılır.
- Suyunu çeken pirinçleri sütün içine bırakılıp güzelce karıştırılır.
- Kaynadıktan sonra 5 dakika yüksek ateşte kaynatılır.
- Sonra altı kısılıp muhallebi kıvamını alana kadar kaynatılır ortada karıştırılır tabanı tutmasın diye.
- Muhallebi kıvamını alınca vanilya eklenir. Sonra şeker son olarak piştikden sonra ateşten alır.
- Servis tabaklarına konulur.
- Üzerini süslemek için ceviz, toz tarçın, hindistan cevizi ile süslenir. İstediğiniz her şeyle süsleyebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.