Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

C Vitamini Kanser Riskini Azaltır mı?

C Vitamini Kanser Riskini Azaltır mı?
0
73

nicebayan

FD Üye
Katılım
Ara 24, 2016
Mesajlar
94,678
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
36
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
C Vitamini Kanser Riskini Azaltır mı?
C Vitamini Kanser Riski etkilerini nasıl etkiler
C Vitaminiyle Kanser Riski Azalırmı?


C vitamini bir monosakkarit türevidir Ispanak, çilek ve limonda bol miktarda C vitamini bulunur ama tüketme şekline dikkatli olmak gerekirdiyen Diyetisyen Gonca Hoş, C vitamini hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı

C Vitamini Katarakt Riskini Azaltır mı?

Bono dokularında olan kollajenin sentezinde tayin alır Kan damarlarının adaleli olmasını sağlar C vitamini antioksidan özelliğinden dolayı, vücudu enfeksiyondan ve bakteri toksinlerinden korur Kanser, katarakt, kalp – damar hastalığı riskini azaltır Diş etlerinin ve dokular arasındaki çimento görevini görebilen kollajenin sentezinde, yaraların kapanmasında, amino asit metabolizmasında, demir, kalsiyum ve folik asitin vücutta kullanılmasında steroid hormonları sentezinde, bağışıklık sisteminin dinç olmasında ve kolesterol metabolizmasında görevleri vardır

Yetersizliğinde Neler Olur?

Yetersizliğinde, diş etlerinde şişme, kanama, diş kaybı, kemik kırılmaları ile belirlenen skorbüt hastalığı görülür Ülkemizde orta ve hafif derecede görülebilir

Günlük C Vitamini Gereksinimi

C vitaminin gereksinimi, günde 75 – 90 miligramdır Enfeksiyon, yanık ve ameliyatlarda 5 – 10 kat daha pozitif miktarda verilebilir Hem seri gelişen çocuklarda, hamile ve emziklilerde ihtiyaç artar

C Vitamini Hangi Meyve ve Sebzelerde Vardır?

C vitamini kaynakları; sebze ve meyvelerdir Bunlar, ülkemizde her mevsim yer alan yiyeceklerdir Ama, hazırlama ve pişirme sırasında oluşan kayıplar, eksikliğe niçin olur En çok, maydanoz, şalgam yaprağı, asma yaprağı, yeşil biber, kara lahana, karnabahar, ıspanak, çilek, portakal, limon, greyfurt, mandalina, şeftali, domates, taze fasulye ve patateste bulunur 1 günde yediğimiz 2 adet portakalla gereksinimimizi rahatlıkla karşılarız *
 

Similar threads

C Vitamini Kanser Riskini Azaltır mı? C Vitamini Kanser Riski etkilerini nasıl etkiler C Vitaminiyle Kanser Riski Azalırmı? imagescvitaminikanserriskiniazaltirmi5afecff59ca9d C vitamini bir monosakkarit turevidir Ispanak, cilek ve limonda bolca C vitamini bulunur ancak tuketme şekline...
Cevaplar
0
Görüntüleme
63
C Vitamini Ne İşe Fayda C Vitamini Faydaları C Vitamininin Yararları Nelerdir C Vitamini Ne İşe Yarar C vitamini Kaynakları: yeşil sebzeler, turunçgiller, çilek, domates, kuşburnu, maydanoz, kivi Ne işe fayda? : Kılcal kan damarlarının olmasını sağlar Yara iyileştirmesini hızlandırır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
117
C Vitamini Eksikliği Hangi Hastalıklara Yol Açar C Vitamini Eksikliğinin Yol Açtığı Hastalıklar Nelerdir? C Vitamini Eksikliği Hangi Hastalıklara Yol Açar C Vitamini C vitamini ya da askorbik asit, turunçgiller, koyu yeşil sebzeler ve patateslerde yer alan ve kollajen sentezinde...
Cevaplar
0
Görüntüleme
104
C vitamini hangi yiyeceklerde bulunur Solunum, yemek borusu ve mide kanserlerinin önlenmesinde C vitamini önemli rol oynuyor Kanserojenlerle aracısız olarak teması olanlar, jurnal C vitamini gereksiniminin üzerine çıkabilirler Bu şart kanser riskini azaltır C vitamini, yiyecek ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
74
Askorbik asit, bilinen adıyla C vitamini, vücudunuzun yükselme ve gelişiminde ve yaraların onarılmasında manâlı rol oynar C vitamini, vücudunuzdaki bonodokuları yaratıcı kolajen üretimine muavin olur Brokoli, lahana, patates, karnıbahar, domates ve ananas gibi besinlerde bol C vitamini bulunur...
Cevaplar
0
Görüntüleme
120
858,498Konular
982,567Mesajlar
30,315Kullanıcılar
morfinxxSon üye
Üst Alt