nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
C Vitamini Kanser Riskini Azaltır mı?
C Vitamini Kanser Riski etkilerini nasıl etkiler
C Vitaminiyle Kanser Riski Azalırmı?
C vitamini bir monosakkarit türevidir Ispanak, çilek ve limonda bol miktarda C vitamini bulunur ama tüketme şekline dikkatli olmak gerekirdiyen Diyetisyen Gonca Hoş, C vitamini hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı
C Vitamini Katarakt Riskini Azaltır mı?
Bono dokularında olan kollajenin sentezinde tayin alır Kan damarlarının adaleli olmasını sağlar C vitamini antioksidan özelliğinden dolayı, vücudu enfeksiyondan ve bakteri toksinlerinden korur Kanser, katarakt, kalp – damar hastalığı riskini azaltır Diş etlerinin ve dokular arasındaki çimento görevini görebilen kollajenin sentezinde, yaraların kapanmasında, amino asit metabolizmasında, demir, kalsiyum ve folik asitin vücutta kullanılmasında steroid hormonları sentezinde, bağışıklık sisteminin dinç olmasında ve kolesterol metabolizmasında görevleri vardır
Yetersizliğinde Neler Olur?
Yetersizliğinde, diş etlerinde şişme, kanama, diş kaybı, kemik kırılmaları ile belirlenen skorbüt hastalığı görülür Ülkemizde orta ve hafif derecede görülebilir
Günlük C Vitamini Gereksinimi
C vitaminin gereksinimi, günde 75 – 90 miligramdır Enfeksiyon, yanık ve ameliyatlarda 5 – 10 kat daha pozitif miktarda verilebilir Hem seri gelişen çocuklarda, hamile ve emziklilerde ihtiyaç artar
C Vitamini Hangi Meyve ve Sebzelerde Vardır?
C vitamini kaynakları; sebze ve meyvelerdir Bunlar, ülkemizde her mevsim yer alan yiyeceklerdir Ama, hazırlama ve pişirme sırasında oluşan kayıplar, eksikliğe niçin olur En çok, maydanoz, şalgam yaprağı, asma yaprağı, yeşil biber, kara lahana, karnabahar, ıspanak, çilek, portakal, limon, greyfurt, mandalina, şeftali, domates, taze fasulye ve patateste bulunur 1 günde yediğimiz 2 adet portakalla gereksinimimizi rahatlıkla karşılarız *
C Vitamini Kanser Riski etkilerini nasıl etkiler
C Vitaminiyle Kanser Riski Azalırmı?
C vitamini bir monosakkarit türevidir Ispanak, çilek ve limonda bol miktarda C vitamini bulunur ama tüketme şekline dikkatli olmak gerekirdiyen Diyetisyen Gonca Hoş, C vitamini hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı
C Vitamini Katarakt Riskini Azaltır mı?
Bono dokularında olan kollajenin sentezinde tayin alır Kan damarlarının adaleli olmasını sağlar C vitamini antioksidan özelliğinden dolayı, vücudu enfeksiyondan ve bakteri toksinlerinden korur Kanser, katarakt, kalp – damar hastalığı riskini azaltır Diş etlerinin ve dokular arasındaki çimento görevini görebilen kollajenin sentezinde, yaraların kapanmasında, amino asit metabolizmasında, demir, kalsiyum ve folik asitin vücutta kullanılmasında steroid hormonları sentezinde, bağışıklık sisteminin dinç olmasında ve kolesterol metabolizmasında görevleri vardır
Yetersizliğinde Neler Olur?
Yetersizliğinde, diş etlerinde şişme, kanama, diş kaybı, kemik kırılmaları ile belirlenen skorbüt hastalığı görülür Ülkemizde orta ve hafif derecede görülebilir
Günlük C Vitamini Gereksinimi
C vitaminin gereksinimi, günde 75 – 90 miligramdır Enfeksiyon, yanık ve ameliyatlarda 5 – 10 kat daha pozitif miktarda verilebilir Hem seri gelişen çocuklarda, hamile ve emziklilerde ihtiyaç artar
C Vitamini Hangi Meyve ve Sebzelerde Vardır?
C vitamini kaynakları; sebze ve meyvelerdir Bunlar, ülkemizde her mevsim yer alan yiyeceklerdir Ama, hazırlama ve pişirme sırasında oluşan kayıplar, eksikliğe niçin olur En çok, maydanoz, şalgam yaprağı, asma yaprağı, yeşil biber, kara lahana, karnabahar, ıspanak, çilek, portakal, limon, greyfurt, mandalina, şeftali, domates, taze fasulye ve patateste bulunur 1 günde yediğimiz 2 adet portakalla gereksinimimizi rahatlıkla karşılarız *