iltasyazilim
FD Üye
C vitamini hangi yiyeceklerde bulunur
Solunum, yemek borusu ve mide kanserlerinin önlenmesinde C vitamini önemli rol oynuyor Kanserojenlerle aracısız olarak teması olanlar, jurnal C vitamini gereksiniminin üzerine çıkabilirler
Bu şart kanser riskini azaltır C vitamini, yiyecek ve içeceklerle alınan nitrit ve nitratların kanser yapıcı nitrosaminlere dönüşmesini önler Kısacası C vitamini, kansere yakalanma riskini azaltır
Her gün birkaç defa taze meyve ve sebze tüketen kadınlarda meme kanseri riski bu besinleri tüketmeyen kadınlara kadar 10 kat azdır
C vitamini alımı artarken meme kanseri riski azalır Bazı araştırmacılar C vitamini zengin beslenmenin meme kanseri vakalarının yüzde 25 oranında azalabileceğini bahis etmektedirler
C vitamini, düşük yağ ve yüksek lif içeren diyetlerle tüketildiğinde etkinliği en üstteki seviyeye çıkar C vitamini, değişik yollarla vücuda giren çoğu kimyasal kanserojeni etkisiz duruma getirir
C vitamini yönünden en varlıklı besinler şunlardır;
Turunçgiller (Portakal, mandalina, greyfurt, limon )
Kuşburnu
Maydanoz
Tere
Roka
Kırmızılahana
Çilek
Karnabahar
Ispanak
Yeşil sivri biber *
Solunum, yemek borusu ve mide kanserlerinin önlenmesinde C vitamini önemli rol oynuyor Kanserojenlerle aracısız olarak teması olanlar, jurnal C vitamini gereksiniminin üzerine çıkabilirler
Bu şart kanser riskini azaltır C vitamini, yiyecek ve içeceklerle alınan nitrit ve nitratların kanser yapıcı nitrosaminlere dönüşmesini önler Kısacası C vitamini, kansere yakalanma riskini azaltır
Her gün birkaç defa taze meyve ve sebze tüketen kadınlarda meme kanseri riski bu besinleri tüketmeyen kadınlara kadar 10 kat azdır
C vitamini alımı artarken meme kanseri riski azalır Bazı araştırmacılar C vitamini zengin beslenmenin meme kanseri vakalarının yüzde 25 oranında azalabileceğini bahis etmektedirler
C vitamini, düşük yağ ve yüksek lif içeren diyetlerle tüketildiğinde etkinliği en üstteki seviyeye çıkar C vitamini, değişik yollarla vücuda giren çoğu kimyasal kanserojeni etkisiz duruma getirir
C vitamini yönünden en varlıklı besinler şunlardır;
Turunçgiller (Portakal, mandalina, greyfurt, limon )
Kuşburnu
Maydanoz
Tere
Roka
Kırmızılahana
Çilek
Karnabahar
Ispanak
Yeşil sivri biber *