
Çatal Çörek Tanımı İçin Materyaller
- 250 gram tereyağı yahut margarin (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 paket kabarma tozu
- 1 tane yumurta (Sarısı üstü için akı içine)
- Un
- Çörek otu ,susam
Çatal Çörek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tereyağı oda ısısında erimeden, zeytinyağı, yoğurt, şeker, tuz, mahlep, yumurtanın akı karıştırılır.
- Un ve kabartma tozu elenerek kulak göğsü yumuşaklığında yoğrulacak.
- İnce çubuk yapılıp ortadan ikiye kesip dudak biçimi birleştirilerek form verilip yağlı kağıt serilmiş yahut yağlanmış tepsiye dizilir.
- Üzerine yumurta sarısı sürülüp çörek otu ve susam serpilerek 180 derece fırında yaklaşık kırkbeş dakika pişirilir.