
Çörek Otlu Misket Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 125 gram tereyağı yahut margarin
- 1 adet yumurta akı (sarısı üzerine)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı mahlep ( olmasada olur)
- 1 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı çörek otu
- 1 paket kabartma tozu
- 3-4 su bardağı un (aldığı kadar)
Çörek Otlu Misket Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı yahut margarin, yumurta beyazı, sıvı yağ, tuz, mahlep, sirke, kabartma tozu, çörek otu bir kapta yoğurulmaya başlanır.
- Un yavaş yavaş ek edilir. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
- Fındık büyüklüğünde form verilir ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
- Üzerine ayırdığımız yumurta sarısı olabildiğince sürülür.
- Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

Not :bu tanımdan 1 fırın tepsisi çıkıyor.
Çörek Otlu Misket Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı