
Cevizli Baklava Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için;
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 kapak sirke
- 1 kaç damla limon
- 1 çay bardağı süt
- Karbonat
- Tuz
- Un
- 4 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- 3-4 damla limon
- Ceviz
- Nişasta
- 1 kase sıvı yağ
Cevizli Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım. Uygun bir tencereye su ve şekeri alıp karıştıralım kaynamaya bırakalım.
- Kaynayınca limonuda ekleyip bir kaç dakika daha kaynatıp soğumaya bırakalım.
- Hamur malzemelerini bir kaba alalım yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamuru 5 eşit parçaya bölelim.
- Böldüğümüz hamuruda kendi arasında 12 bezeye ayıralım (Toplamda 60 beze oluyor)
- 12 şerli bezeleri tek tek küçük şekilde açıp aralarına nişasta sürüp üst üste koyalım (Toplamda 5 adet 12 şerli açılmış hamur olacak)
- Açılıp üst üste konulan hamuru açarak büyük yufka elde edelim.
- Her kata ceviz ve yağ döküp kapatalım.
- İstediğimiz şekilde kestikten sonra bir kase dolusu yağı üzerine gezdirelim.
- 170 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim.
- Piştikten sonra soğuyan şerbeti baklavamızın üzerine dökelim. Şerbeti çekip soğuduktan sonra servise hazır. Afiyet olsun.