Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Cevizli Baklava

Cevizli Baklava
0
27

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
cevizli-baklava.jpg

Cevizli Baklava Tarifi İçin Malzemeler


Hamur için;
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 kapak sirke
  • 1 kaç damla limon
  • 1 çay bardağı süt
  • Karbonat
  • Tuz
  • Un
Şerbet için;
  • 4 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 3-4 damla limon
Arası için;
  • Ceviz
Arasına sürmek için;
  • Nişasta
Üzerine dökmek için;
  • 1 kase sıvı yağ

Cevizli Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım. Uygun bir tencereye su ve şekeri alıp karıştıralım kaynamaya bırakalım.
  2. Kaynayınca limonuda ekleyip bir kaç dakika daha kaynatıp soğumaya bırakalım.
  3. Hamur malzemelerini bir kaba alalım yumuşak bir hamur elde edelim.
  4. Hamuru 5 eşit parçaya bölelim.
  5. Böldüğümüz hamuruda kendi arasında 12 bezeye ayıralım (Toplamda 60 beze oluyor)
  6. 12 şerli bezeleri tek tek küçük şekilde açıp aralarına nişasta sürüp üst üste koyalım (Toplamda 5 adet 12 şerli açılmış hamur olacak)
  7. Açılıp üst üste konulan hamuru açarak büyük yufka elde edelim.
  8. Her kata ceviz ve yağ döküp kapatalım.
  9. İstediğimiz şekilde kestikten sonra bir kase dolusu yağı üzerine gezdirelim.
  10. 170 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim.
  11. Piştikten sonra soğuyan şerbeti baklavamızın üzerine dökelim. Şerbeti çekip soğuduktan sonra servise hazır. Afiyet olsun.
Cevizli Baklava Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,725Mesajlar
33,057Kullanıcılar
yaramaz61Son üye
Üst Alt