Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Cevizli Burma Kadayıf

Cevizli Burma Kadayıf
0
74

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
cevizli-burma-kadayif.jpg

Cevizli Burma Kadayıf Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram sütlü tel kadayıf
  • 300 gram tereyağ
Arası için;
  • 1 çorba kasesi çekilmiş ceviz
Şerbeti için;
  • 4 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • 2 küçük limon tuzu

Cevizli Burma Kadayıf Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle şerbeti hazırlayalım. Su, şeker ve limon tuzunu tencereye alıp kaynatalım. (limon suyu yada limon olmaz, şekerlendirir) kaynadıktan sonra 25-30 dk daha kaynatmaya devam edelim.
  2. Şerbetin şekerlenmemesi için kıvamının koyu olması gerekir. Bunu anlamak için ıslak olmayan baş parmağımızın tırnağına bir damla şerbet damlatalım. Basitçe akıp gidiyorsa şerbetin kaynamaya muhtaçlığı vardır. Damlacık olduğu üzere duruyorsa ocağın altını kapatabiliriz. Şerbetimizin kıvamı olduğunda bir kenara alıp soğumaya bırakalım.
  3. Kadayıfı hazırlamaya başlayalım. Kadayıfı elimizle didikleyerek hamur kalan yerler varsa açalım.
  4. Tezgaha bir tutam alıp uzunca serelim orta kısmına da çizgi halinde cevizi serpelim ve iki elimizle kıvırarak cevizlerin içinde kalmasını sağlayalım.
  5. Kadayıfın tamamını bu halde sarıp dikdörtgen büyük borcama dizelim. 100 derece fırında en az 1,5-2 saat pişirelim.
  6. Çıtır olması için uzun mühlet pişirmemiz gerekli. 2 saat sonunda fırından çıkarıp erittiğimiz tereyağını her yerine dökelim. Tereyağını en başta dökmedim.
  7. Başta dökerseniz ağır bir kokusu olur ve kadayıfın üzerinde yanıp siyah tortular oluşabilir. Tereyağını döktükten sonra fırını 220 ye alıp 15-20 dk üzerini güzelce kızartalım.
  8. Kızaran kadayıfı fırından çıkarıp çabucak soğuk şerbeti dökelim. Üzerine kapak örtmeyin yoksa yumuşak olur. 2-3 saat dinlendirip şerbeti çekince servis yapabilirsiniz. Yapacak olanlara kolay gelsin.
Cevizli Burma Kadayıf Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Cevizli Kadayıf Tanımı İçin Malzemeler 500 gram hamur kadayıf150 gram tereyağ1,5 su bardağı ceviz içi Şerbeti için; 4 su bardağı su3,5 su bardağı şeker1 yemek kaşığı limon suyu Cevizli Kadayıf Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır İlk olarak sos tenceresinde tereyağını eritelim...
Cevaplar
0
Görüntüleme
201
Antep Yordamı Cevizli Basma Kadayıf Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler 500 gram çiğ tel kadayıf400 gram tereyağı400 gram ceviz40 gram pekmez (2 yemek kaşığı) Şurup için 3.5 su bardağı toz şeker4 su bardağı suTabanı için tereyağının 1/4 (çeyrek) ü ve pekmez Antep Yöntemi Cevizli Basma Kadayıf...
Cevaplar
0
Görüntüleme
133
Tepside Cevizli Çıtır Tel Kadayıf Tanımı İçin Malzemeler 500 gr yaş kadayıf200gr tereyağı1su bardağı sıvı yağ İç materyal için; 2 su bardağı iri kıyılmış ceviz1 yemek kaşığı tozşeker Şerbeti için; 3,5 su bardağı tozşeker4 su bardağı su1 dilim limon suyu Tepside Cevizli Çıtır Tel Kadayıf Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
73
Tepside Cevizli Kadayıf Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler Yarım kg çiğ kadayıf150 gram tereyağ yahut margarin300 gram kadar ceviz Şerbeti için; 4 su bardağı şeker5 su bardağı suÇeyrek limon Tepside Cevizli Kadayıf Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır İlk öncelikle şerbetimizi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
99
Borcamda Cevizli Kadayıf Tatlısı Tanımı İçin Gereçler 500 gr kadayıf125 gram tereyağı1 çay bardağı sıvı yağ1 kase iri çekilmiş ceviz içi Şerbeti için; 3,5 su bardağı toz şeker4, 5 su bardağı su1 dilim limon Borcamda Cevizli Kadayıf Tatlısı Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Tatlıyı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
84
858,505Konular
982,659Mesajlar
33,046Kullanıcılar
King3838Son üye
Üst Alt