Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tepside Cevizli Kadayıf Tatlısı

Tepside Cevizli Kadayıf Tatlısı
0
99

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83

Tepside Cevizli Kadayıf Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kg çiğ kadayıf
  • 150 gram tereyağ yahut margarin
  • 300 gram kadar ceviz
Şerbeti için;
  • 4 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
  • Çeyrek limon

Tepside Cevizli Kadayıf Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk öncelikle şerbetimizi hazırlayalım şeker ve suyu tencereye alıp, yarım saat kaynatalım limonu ekleyip, bir 10 dk daha kaynatıp soğumaya bırakalım.
  2. Tere yağını eritip kadayıfı bir tepsiye koyup üzeri ne gezdire gezdire kadayıfı harmanlayıp, her telinin yağlanmasına sağlayalım.
  3. Büyük uzunluk dikdörtgen borcama kadayıfın yarısını yerleştirip yeterlice elimizle yahut bir tabakla sıkışmasına sağlayalım bol ölçüde ceviz gezdirip, kalan kadayıfıda birebir halde yerleştirelim.
  4. 190 derece evvelden ısınmış fırında alt ve üst güzelce kızarasıya kadar pişirelim (Alt ve üst yeterlice kızarması gerek )
  5. Pişen kadayıfımızın birinci sıcaklığı gittikten sonra (10 dk kadar sonra) dilimleyerek soğuk şerbetimizi gezdirelim soğuyan tatlımız servise hazırdır afiyet olsun. ????
Tepside Cevizli Kadayıf Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Tepside Cevizli Çıtır Tel Kadayıf Tanımı İçin Malzemeler 500 gr yaş kadayıf200gr tereyağı1su bardağı sıvı yağ İç materyal için; 2 su bardağı iri kıyılmış ceviz1 yemek kaşığı tozşeker Şerbeti için; 3,5 su bardağı tozşeker4 su bardağı su1 dilim limon suyu Tepside Cevizli Çıtır Tel Kadayıf Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
77
Cevizli Kadayıf Tatlısı Tanımı İçin Materyaller Yarım kilo yaş kadayıf1 çay bardağı sıvı yağ1 yemek kaşığı tereyağı1 çorba kasesi ceviz Şerbeti için: 5 su bardağı şeker5 su bardağı şekerYarım limon Üstünü süslemek için; Antep fıstığı Cevizli Kadayıf Tatlısı Tanımı Yapılışı Yarın kilo çiğ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
55
Kadayıf Tatlısı Tanımı İçin Materyaller 500 gram çiğ kadayıf200 gram çekilmiş ceviz200 gram tereyağ ( 100 gram kadarını margarin olarak koydum) Şerbet için 3 su bardağı su4 su bardağı şekerÇeyrek dilim limon Kadayıf Tatlısı Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Öncelikle şerbeti...
Cevaplar
0
Görüntüleme
69
Borcamda Cevizli Kadayıf Tatlısı Tanımı İçin Gereçler 500 gr kadayıf125 gram tereyağı1 çay bardağı sıvı yağ1 kase iri çekilmiş ceviz içi Şerbeti için; 3,5 su bardağı toz şeker4, 5 su bardağı su1 dilim limon Borcamda Cevizli Kadayıf Tatlısı Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Tatlıyı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
85
Cevizli Fıstıklı Tel Kadayıf Tatlısı (Puf Noktalarıyla) Tarifi İcin Malzemeler *500 gr tel kadayıf *200 gram tereyağı *22,5 su bardağı ceviz ve antep fıstığı karışımı (Dilerseniz fıstık koymadan cevizlide olur) Şerbeti icin *4 su bardağı şeker *4,5 su bardağı su *Ceyrek limon...
Cevaplar
0
Görüntüleme
118
858,505Konular
982,660Mesajlar
33,047Kullanıcılar
felix66668Son üye
Üst Alt