Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Cevizli Haşhaşlı Çörek (Burma)

Cevizli Haşhaşlı Çörek (Burma)
0
102

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
cevizli-hashasli-corek-burma.jpg

Cevizli Haşhaşlı Çörek (Burma) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1/4 (çeyrek) su bardağı sıvı yağ ( çeyrek )
  • Yarım paket yaş maya ( 1 paket instant maya)
  • 1.5 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4.5-5 su bardağı un
İç harcı için
  • 1 su bardağı haşhaş ezmesi
  • 1 su bardağından bi parmak eksik sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz
Üzeri için
  • Yumurta sarısı

Cevizli Haşhaşlı Çörek (Burma) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Hamur gereçleriyle yumuşak hafif ele yapışan kıvamda bir hamur elde edilir. Unu yavaş yavaş ek edin ele yapışması değerli püf noktası. Hamuru 8 dk boyunca alttan üst hakikat çekerek yoğurun.
  2. Strec sinemayla üzerini kapatın ve 1 saat mayalanmaya bırakın.
  3. İçi için tüm gereçler karıştırılır.
  4. Mayalanan hamuru 6 bezeye bölün ve pasta tabağı büyüklüğünde elinizle açın sıvı yağla.
  5. Üzerine haşhaştan koyup öteki bezeleri de tıpkı formda açıp tamamlayın.
  6. En üste haşhaş sürmeyin. Hamuru elinizle açarak büyütün.
  7. 2 parmak genişliğinde şeritler keserek burun. Yağlı tepsiye dizin.
  8. Tepside 15-20 dk mayalanmaya bırakın ve üzerine yumurta sarısı sürüp evvelden ısıtılmış 180°c fırında güzelce pişirin ????????Afiyet olsun ????????.
Cevizli Haşhaşlı Çörek (Burma) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Haşhaşlı Cevizli Burma Çörek Tarifi İçin Malzemeler 2 su bardağı ılık süt1 su bardağı ılık su1 su bardağı sıvı yağ2 adet yumurta akı1 adet instant kuru maya2 yemek kaşığı toz şeker2 tatlı kaşığı tuzAldığı kadar un İç malzemesi için; 1 paket haşhaş ezmesi1 çay bardağı toz şeker1 çay bardağı sıvı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
105
Haşhaşlı Burma Çörek Tanımı İçin Malzemeler 5 su bardağı un2 su bardağı ılık su1 paket kuru maya1 tatlı kaşığı tuz Arası için; 1,kase haşhaş ezmesi10 yemek kaşık sıvı yağ Üzeri için; 1 adet yumurta sarısı2 yemek kaşığı sıvı yağ Haşhaşlı Burma Çörek Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
61
Enfes Haşhaşlı Çörek (Haşhaşlı Burma) Tanımı İçin Materyaller 2 su bardağı süt2 su bardağı su1 paket maya1 yemek kaşığı şeker1 yemek kaşığı tuzAldığı kadar un3 su bardağı haşhaş2 su bardağı sıvı yağ Enfes Haşhaşlı Çörek (Haşhaşlı Burma) Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Ilık süt, su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
Haşhaşlı Cevizli Burgu Çörek Tarifi İçin Malzemeler 1 yemek kaşığı kuru maya (Silme)2 su bardağı ılık su2 tatlı kaşığı tuz (Silme)1 tutam toz şeker6 su bardağı un İç harç için; 250 gram haşhaş ezmesi1 su bardağı sıvı yağ10 adet ceviz Üzeri için; 1 adet yumurta sarısı Haşhaşlı Cevizli Burgu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
34
Şekli Şahane Haşhaşlı Burma Çörek Tarifi İçin Malzemeler 2 su bardağı ılık süt1,5 su bardağı ılık su3 yemek kaşığı toz şeker2 tatlı kaşığı tuz2 adet yumurta akı (sarısı üzeri için)100 gram yumuşak tereyağı yada margarin1 çay bardağı sıvı yağ1 küçük paket yaşmayaAldığı kadar un Arasına sürmek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
34
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt