Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Enfes Haşhaşlı Çörek (Haşhaşlı Burma)

Enfes Haşhaşlı Çörek (Haşhaşlı Burma)
0
51

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
enfes-hashasli-corek-hashasli-burma.jpg

Enfes Haşhaşlı Çörek (Haşhaşlı Burma) Tanımı İçin Materyaller

  • 2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı su
  • 1 paket maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
  • 3 su bardağı haşhaş
  • 2 su bardağı sıvı yağ

Enfes Haşhaşlı Çörek (Haşhaşlı Burma) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Ilık süt, su, maya, şeker ve tuzu karıştırıp yoğurduktan sonra mayalanmaya bırakıyoruz.
  2. Daha sonra verdiğim ölçülerde haşhaş ve sıvı yağı bir kapta karıştırıp hazır halde bekletiyoruz.
  3. Mayalanan hamurumuzdan küçük portakal büyüklüğünde bezeler hazırlıyoruz.
  4. Her bir bezeyi yemek tabağı büyüklüğünde açıp üzerine haşhaşlı karışımdan sürüyoruz.
  5. Kat kat bezelerimizin yarısına gelene kadar tekrarlıyoruz en üste sürmüyoruz.
  6. Ben 8’er kattan iki farklı hamur hazırladım katlı hamurumu merdane yardımı ile açıp iki parmak genişliğinde şeritler kesiyorum.
  7. Kesmiş olduğum şeritleri kalınlıklarına nazaran iki yahut üç kat üst üste koyup uçlarını çekiştirip zıt taraflara çeviriyorum ve tepsiye diziyorum üzerine yumurta sarısı sürüyorum.
  8. Gerçek fırına burada derce belirtmiyorum herkesin fırını farklı ısıda ve müddette değişiklik gösteriyor ben 30 dakika 180 derecede pişiriyorum beğeneceğinizden eminim şimdiden afiyet olsun.
 

Similar threads

Haşhaşlı Cevizli Burma Çörek Tarifi İçin Malzemeler 2 su bardağı ılık süt1 su bardağı ılık su1 su bardağı sıvı yağ2 adet yumurta akı1 adet instant kuru maya2 yemek kaşığı toz şeker2 tatlı kaşığı tuzAldığı kadar un İç malzemesi için; 1 paket haşhaş ezmesi1 çay bardağı toz şeker1 çay bardağı sıvı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
118
Kat Kat Yumuşacık Haşhaşlı Burma Tarifi İçin Malzemeler 3 su bardağı ılık su1 su bardağı ılık süt2 yemek kaşığı şeker1 çay bardağı sıvı yağ1 paket yaş maya1.5 kilo un2 tatlı kaşığı tuz Arası için; 1.5 su bardağı haşhaş1.5 su bardağı sıvı yağ Üzeri için; 1 adet yumurta Kat Kat Yumuşacık...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
Şekli Şahane Haşhaşlı Burma Çörek Tarifi İçin Malzemeler 2 su bardağı ılık süt1,5 su bardağı ılık su3 yemek kaşığı toz şeker2 tatlı kaşığı tuz2 adet yumurta akı (sarısı üzeri için)100 gram yumuşak tereyağı yada margarin1 çay bardağı sıvı yağ1 küçük paket yaşmayaAldığı kadar un Arasına sürmek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
50
Haşhaşlı Burma Çörek Tanımı İçin Malzemeler 5 su bardağı un2 su bardağı ılık su1 paket kuru maya1 tatlı kaşığı tuz Arası için; 1,kase haşhaş ezmesi10 yemek kaşık sıvı yağ Üzeri için; 1 adet yumurta sarısı2 yemek kaşığı sıvı yağ Haşhaşlı Burma Çörek Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
74
Cevizli Haşhaşlı Çörek (Burma) Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık su1 su bardağı ılık süt1/4 (çeyrek) su bardağı sıvı yağ ( çeyrek )Yarım paket yaş maya ( 1 paket instant maya)1.5 yemek kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz4.5-5 su bardağı un İç harcı için 1 su bardağı haşhaş ezmesi1 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
146
858,505Konular
982,691Mesajlar
33,052Kullanıcılar
orxanSon üye
Üst Alt