iltasyazilim
FD Üye
Malzeme Listesi: 2 Yemek Kaşığı Tereyağı, 1 Litre Süt, 2 Yemek Kaşığı Un, 2 Yemek Kaşığı Pirinç Unu, 1 Su Bardağı Toz Şeker, 1 Paket Vanilya
İç Harcı İçin: 1 Kase Dövülmüş Ceviz, 100 Gram Tel Kadayıf, 1 Çay Kaşığı Tarçın, 6 Yemek Kaşığı Toz Şeker, 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
Üzeri İçin: Köpürtülmüş Şanti
Hazırlanışı
Tel kadayıflarını elimizle havalandırıyoruz Daha sonra bıçakla ince ince kesiyoruz
Tencereye tereyağını alıyoruz Tereyağı eridikten sonra üzerine tel kadayıfı alıyoruz Kavuruyoruz Bir müddet sonra şekeri ilave ediyoruz Kavurmaya devam ediyoruz
Kadayıfın rengi değiştikten sonra üzerine tarçını ve dövülmüş cevizi ekliyoruz 34 dakika daha kavurduktan sonra ocağın altını kapatıyoruz Soğumaya bırakıyoruz Ayrı bir tarafta tatlımızın kremasını hazırlamaya başlıyoruz
Tencereye sütü boşaltıyoruz Üzerine şekeri, pirinç ununu ve ununu ekliyoruz Tencereyi ocağa alıyoruz Çırpma teliyle sürekli karıştırarak pişiriyoruz Kremanın kıvamı koyulaşıp göz göz olduktan sonra üzerine tereyağını ve vanilyayı ilave ediyoruz
İç Harcı İçin: 1 Kase Dövülmüş Ceviz, 100 Gram Tel Kadayıf, 1 Çay Kaşığı Tarçın, 6 Yemek Kaşığı Toz Şeker, 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
Üzeri İçin: Köpürtülmüş Şanti
Hazırlanışı
Tel kadayıflarını elimizle havalandırıyoruz Daha sonra bıçakla ince ince kesiyoruz
Tencereye tereyağını alıyoruz Tereyağı eridikten sonra üzerine tel kadayıfı alıyoruz Kavuruyoruz Bir müddet sonra şekeri ilave ediyoruz Kavurmaya devam ediyoruz
Kadayıfın rengi değiştikten sonra üzerine tarçını ve dövülmüş cevizi ekliyoruz 34 dakika daha kavurduktan sonra ocağın altını kapatıyoruz Soğumaya bırakıyoruz Ayrı bir tarafta tatlımızın kremasını hazırlamaya başlıyoruz
Tencereye sütü boşaltıyoruz Üzerine şekeri, pirinç ununu ve ununu ekliyoruz Tencereyi ocağa alıyoruz Çırpma teliyle sürekli karıştırarak pişiriyoruz Kremanın kıvamı koyulaşıp göz göz olduktan sonra üzerine tereyağını ve vanilyayı ilave ediyoruz