
Cevizli Kadayıf Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
- Yarım kilo yaş kadayıf
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çorba kasesi ceviz
- 5 su bardağı şeker
- 5 su bardağı şeker
- Yarım limon
- Antep fıstığı
Cevizli Kadayıf Tatlısı Tanımı Yapılışı
- Yarın kilo çiğ kadayıfı geniş bir kaba alarak üzerine bir çay bardağı sıvı yağ ekleyerek güzelce tiftiyoruz.
- Bir fincan yardımı ile fincanın içine kadayıf, ortasına ceviz üzerine tekrardan kadayıfı elimizle ekleyerek fırın tesisine zıt çeviriyoruz.
- Fincan hali olan kadayıfların yan kısımlarına tuzsuz tereyağından çay kaşığı ile ekleme yapıyoruz.
- Beş bardak su ve şekerimizi ocağımıza koyarak kaynamasını bekliyoruz.
- Kaynadıktan sonra üzerine çeyrek limon suyu ekliyoruz. Beş dakika daha kaynatarak soğumaya bırakıyoruz.
- Form vermiş olduğumuz kadayıfları 150 derecede fırında yavaş yavaş alt ve üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
- Pişirmiş olduğumuz sıcak kadayıfın üzerine ılık şerbetimizi ekliyoruz.
- Üzerine ceviz ekleyerek sunum yapıyoruz. Afiyet olsun. Gerçek lezzetler.