Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Cevizli Kadayıf Tatlısı

Cevizli Kadayıf Tatlısı
0
55

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
cevizli-kadayif-tatlisi.jpg

Cevizli Kadayıf Tatlısı Tanımı İçin Materyaller

  • Yarım kilo yaş kadayıf
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kasesi ceviz
Şerbeti için:
  • 5 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı şeker
  • Yarım limon
Üstünü süslemek için;
  • Antep fıstığı

Cevizli Kadayıf Tatlısı Tanımı Yapılışı

  1. Yarın kilo çiğ kadayıfı geniş bir kaba alarak üzerine bir çay bardağı sıvı yağ ekleyerek güzelce tiftiyoruz.
  2. Bir fincan yardımı ile fincanın içine kadayıf, ortasına ceviz üzerine tekrardan kadayıfı elimizle ekleyerek fırın tesisine zıt çeviriyoruz.
  3. Fincan hali olan kadayıfların yan kısımlarına tuzsuz tereyağından çay kaşığı ile ekleme yapıyoruz.
  4. Beş bardak su ve şekerimizi ocağımıza koyarak kaynamasını bekliyoruz.
  5. Kaynadıktan sonra üzerine çeyrek limon suyu ekliyoruz. Beş dakika daha kaynatarak soğumaya bırakıyoruz.
  6. Form vermiş olduğumuz kadayıfları 150 derecede fırında yavaş yavaş alt ve üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
  7. Pişirmiş olduğumuz sıcak kadayıfın üzerine ılık şerbetimizi ekliyoruz.
  8. Üzerine ceviz ekleyerek sunum yapıyoruz. Afiyet olsun. Gerçek lezzetler.
 

Similar threads

Borcamda Cevizli Kadayıf Tatlısı Tanımı İçin Gereçler 500 gr kadayıf125 gram tereyağı1 çay bardağı sıvı yağ1 kase iri çekilmiş ceviz içi Şerbeti için; 3,5 su bardağı toz şeker4, 5 su bardağı su1 dilim limon Borcamda Cevizli Kadayıf Tatlısı Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Tatlıyı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
87
Fincan Kadayıf Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler 500 gram tel kadayıf1 su bardağı eritilmiş tereyağı1 su bardağı ceviz içi Şerbeti için; 3 su bardağı şeker3.5 su bardağı su1 yemek kaşığı limon suyu Fincan Kadayıf Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Şerbeti için; bir sos...
Cevaplar
0
Görüntüleme
71
Cevizli Kadayıf Tatlısı Tanımı İçin Gereçler 1 kg kadayıf250 gram margarin1 su bardağı ceviz Şerbeti için; 3 su bardağı şeker4 su bardağı su4-5 damla limon suyu Cevizli Kadayıf Tatlısı Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Birinci olarak kadayıfları didelim, bir tepsiye alalım. Daha sonra...
Cevaplar
0
Görüntüleme
51
Cevizli Pratik Fincan Kadayıfı Tanımı İçin Gereçler 300 gr çiğ kadayıf150 gr tereyağı200 gr ezilmiş ceviz100 gr öğütülmüş antepfıstığı Şerbeti için 2 su bardağı su2 su bardağı toz şekerYarım çubuk tarçın Cevizli Pratik Fincan Kadayıfı Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Şerbeti...
Cevaplar
0
Görüntüleme
48
Tepside Cevizli Kadayıf Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler Yarım kg çiğ kadayıf150 gram tereyağ yahut margarin300 gram kadar ceviz Şerbeti için; 4 su bardağı şeker5 su bardağı suÇeyrek limon Tepside Cevizli Kadayıf Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır İlk öncelikle şerbetimizi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
100
858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt