elektronikci
FD Üye
Cevizli Tarçınlı Havuçlu Muhallebili Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağından bir parmak eksik zeytinyağı
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 2 tane orta boy havuç
- 1 çay bardağı ceviz
- 1 çay kaşığı tepeleme tarçın
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- ️2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı nişasta 1 çay bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı yada margarin
️Ceviz
- Tarçın
- Hindistan cevizi istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz
Cevizli Tarçınlı Havuçlu Muhallebili Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şeker mikserle köpürene kadar karıştırılır.
- 1 su bardağı süt ve zeytinyağı ekleyip, tekrar çırpılır.
- Un kabartma tozu ,vanilya eklenip çırpılır, son olarak ceviz, tarçın, havuç ve portakal kabuğu rendesi eklenip, çırpılır.
- Kek kalıbını katı yağla yağlayıp unlayalım.
- Kek hamurunu kalıba döküp, önceden ısıtılmış 175 derecede pişirelim.
- Kekimiz pişerken muhallebisini pişirelim süt, un, nişasta ve şekeri ekleyip karıştırıp, pişirelim.
- Muhallebimiz piştikten sonra tereyağı ve vanilya ekleyip, soğumaya bırakalım.
- Pişen kekimiz soğuduktan sonra ters çevirip, muhallebisini ekleyip, istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.