elektronikci
FD Üye
Cevizli Tatlı Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 100 gram tereyağı
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3,5 su bardağı un
- 1 su bardağı ceviz (İri kıyılmış)
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- 3,5 su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı su
- 1 kesim limon
Cevizli Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak şerbetimizi hazırlayalım 10-15 dakika kaynatalım.
- Ardından hamurumuz için tereyağını eritip ceviz hariç bütün gereçleri yoğurma kabına alıp, yoğuralım.
- Hamurumuz kıvam aldıktan sonra cevizlerimizi hamurumuza ekleyip, tekrardan yoğuralım borcamı hafif yağlayıp, hamuru içine alıp, yayalım.
- 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim piştikten sonra sıcak tatlımıza soğumuş olan şerbeti dökelim.
- Daha sonra dilimleyip 3-4 saat dinlenmeye bırakalım. Afiyet olsun.