Çiçek Ekmek Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı ılık su
- 1 paket instant kuru maya
- 3,5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 kase ılık su
- Susam
- Çörek otu
Çiçek Ekmek Tanımı Yapılışı
- Öncelikle 3, 5 su bardağı unu eleyip ortasını çukur açıyoruz. Maya, tuz ve toz şekeri koyup karıştırıyoruz.
- Üzerine 1 su bardağı ılık süt ve yarım su bardağı ılık suyu azar azar ek edip hamuru yoğurmaya başlıyoruz.
- Yoğurduğumuz hamurun üzerini kapatıp yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
- Mayası gelen hamurumuzu un serptiğimiz tezgaha alıyoruz ve 8 eşit kesime bölüyoruz.
- Böldüğümüz her bir bezeyi elimizle yuvarlayıp yağlı fırın kağıdı serilmiş fırın tepsisine diziyoruz. Toplam 7 adet çiçek yaprağı üzere düşünüp ortada 1 adet büyük yuvarlak yapıyoruz.
- Bu halde hazırladığımız bezeleri yaklaşık 30 dakika daha tepsi mayası yapıyoruz.
- Güzelce kabaran çiçek ekmeğin üzerine bir kaseye koyduğumuz suyu bir fırça yardımıyla sürüyoruz.
- İsteğinize nazaran yumurta sarısı da sürebilirsiniz.
- Dilerseniz susam ve çörekotu serpebilirsiniz.
- Evvelce ısıtılmış 170° fırında yaklaşık 30-35 dakika denetimli olarak pişiriyoruz.
- Pişen sıcacık çiçek ekmekleri birinci sıcaklığı çıktıktan sonra servis yapabilirsiniz, afiyet olsun????.