
Çiftlik Kebabı Tanımı İçin Materyaller
- 400 gram kuşbaşı doğranmış dana eti
- 1 çay bardağı bezelye (çiğ)
- 2 patates
- 1 havuç
- 1 kuru soğan
- 5 yeşil soğan
- 1 çay kaşığı kişniş(isteğe bağlı)
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- Yarım çay kaşığı biberiye
- Zeytinyağ
Çiftlik Kebabı Tanımı Yapılışı
- Şayet etiniz buzluk etiyse öncesinde kesinlikle kavurun. Çok yumuşak et seviyorsanız yeniden öncesinde kavurun.
- Bütün materyalleri temizledim doğradım derin bir kaba aldım.
- Üzerine baharat, tuz ve yağı ekleyip harmanladım fırın torbasına doldurdum.
- Tepsiye serdim üzerine 3 delik attım .
- 200 derecede kontrollü olarak pişirdim.
- Benim fırınımda yaklaşık 35 dakika da pişti. Fırından çıkınca uygun bir kaba aldım.