Ciğerli İc Pilav Tarifi Resimli
Ciğerli İc Pilav Yapılışı
Ciğerli İc Pilav
Malzemeler:
2 su bardağı pirinc
3 bardak et veya tavuk suyu
3 corba kaşığı sıvıyağ
1 orta boy soğan
1 tatlı kaşığı toz şeker
250 gr kuzu ciğeri
1 corba kaşığı cam fıstığı
2 corba kaşığı siyah uzum
1 demet dereotu
1 tatlı kaşığı tarcın
1 tatlı kaşığı yenibahar
Karabiber, tuz
imagescigerliicpilavtarifiresimli5ad4144597de9
Yapılışı: Bir tavaya bir kaşık yağ koyup kızdırın Bunun icine leblebi kadar doğranmış kuzu ciğeri koyup sote edin Tavayı ateşten indirip bir tarafa bırakın Bir tencereye iki kaşık yağ koyun, soğanı pembeleştirin Uzerine cam fıstığını atın ve rengi değişene kadar kavurun Uzerine ayıklanmış, yıkanmış pirinc ilave edin ve 23 kez karıştırarak kavrulduktan sonra sıcak et veya tavuk suyu koyun Karabiber, tuz, yenibahar, tarcın, toz şeker, siyah uzum, kıyılmış dereotu ilave edip kapağını kapatın ve kısık ateşte pişirin Piştikten sonra sote edilmiş ciğeri ilave edin ve karıştırıp demlenmeye bırakın
Afiyet olsun
Ciğerli İc Pilav Yapılışı
Ciğerli İc Pilav
Malzemeler:
2 su bardağı pirinc
3 bardak et veya tavuk suyu
3 corba kaşığı sıvıyağ
1 orta boy soğan
1 tatlı kaşığı toz şeker
250 gr kuzu ciğeri
1 corba kaşığı cam fıstığı
2 corba kaşığı siyah uzum
1 demet dereotu
1 tatlı kaşığı tarcın
1 tatlı kaşığı yenibahar
Karabiber, tuz
imagescigerliicpilavtarifiresimli5ad4144597de9
Yapılışı: Bir tavaya bir kaşık yağ koyup kızdırın Bunun icine leblebi kadar doğranmış kuzu ciğeri koyup sote edin Tavayı ateşten indirip bir tarafa bırakın Bir tencereye iki kaşık yağ koyun, soğanı pembeleştirin Uzerine cam fıstığını atın ve rengi değişene kadar kavurun Uzerine ayıklanmış, yıkanmış pirinc ilave edin ve 23 kez karıştırarak kavrulduktan sonra sıcak et veya tavuk suyu koyun Karabiber, tuz, yenibahar, tarcın, toz şeker, siyah uzum, kıyılmış dereotu ilave edip kapağını kapatın ve kısık ateşte pişirin Piştikten sonra sote edilmiş ciğeri ilave edin ve karıştırıp demlenmeye bırakın
Afiyet olsun