Çikolata Soslu Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 buçuk su bardağı şeker
- 1 buçuk su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı kakao
- 1 tane şekerli vanilin
- 1 tane kabartma tozu
- 2 buçuk su bardağı un
- 4 su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- Yarım çay bardağından biraz az sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı toz nesguik
- 1 su bardağı süt
- 1 paket dr oetker çikolata sosu
- 100 gram kuvertür çikolata
Çikolata Soslu Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kek üretimi;Şeker ve yumurta bir arada yeterlice çırpılır .
- Yumurta beyazlamaya başlayınca süt ,sıvı yağ ve başka kek gereçleri ek edip karıştırın.
- Yağlanmış tepsiye döküp ,önceden 170 -180 derecede ısıtılmış fırında kızartın.
- Keki fırından çıkarıp birinci sıcağı geçsin.
- 1. Sos pişirilmiyor; Tüm materyalleri güzelce karıştırıp kekin üzerine döküp kenara alın.
- 2. Sosu da süt ve çikolata sosu karıştırıp ocağa alın kaynamaya başlayınca altını kapatıp içerisine çikolatayı da ekleyip karıştırın..
- Çikolata eriyince üzerine sos dökülmüş kekin üzerine bu çikolatalı sosu döküp.
- Fındık ,fıstık ile süsleyip servis yapabilirsiniz afiyet olsun.