Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çikolata Tadında Pekmezli Pelte (Kırşehir Usulü)

Çikolata Tadında Pekmezli Pelte (Kırşehir Usulü)
0
40

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
111
cikolata-tadinda-pekmezli-pelte-kirsehir-usulu.jpg

Çikolata Tadında Pekmezli Pelte (Kırşehir Usulü) Tarifi İçin Malzemeler

• 2 su bardağı pekmez
  • 3 su bardağı su
  • 2 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
Üzerine
  • 1 kase ceviz

Çikolata Tadında Pekmezli Pelte (Kırşehir Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk önce pekmezle su ayrı bir kapta karıştırılır. Yavaş yavaş un üzerine eklenir topaklanmaması için.
  2. İyice karıştırılır.
  3. İçine sıvı yağ ve tereyağı eklenir(dilerseniz tereyağı piştikten sonra eritip üzerine de dökebilirsiniz ben içinde daha lezzetli olduğundan böyle yaptım)ocağa alınır ve kısık ateşte karıştırarak pişirilir.Ben biraz koyu kıvamda sevdim için suyu pekmezi ona göre ayarladım eğer siz katı olmasını istemiyorsanız unu azaltabilir yada su ve pekmezi artırabilirsiniz.
  4. Koyulaşınca ocaktan alıp servis tabaklarına alırız ve üzerini cevizle süsleyebilirsiniz. Servise hazır afiyet olsun.
Çikolata Tadında Pekmezli Pelte (Kırşehir Usulü) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

Similar threads

Pekmezli Pelte Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 2 su bardağı pekmez1 su bardağı şeker2 su bardağı su3 yemek kaşığı nişastaBiraz badem ve ceviz Pekmezli Pelte Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Pekmezi ve suyu bir tencereye alıyoruz. Nişastayı da ekleyip karıştıralım. Şekeri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
51
Binbirgece Masalı Tarifi İcin Malzemeler Pekmez peltesi icin; *1 cay bardağı uzum pekmezi *3 yemek kaşığı un *3 su bardağı su Muhallebi icin; *3 su bardağı sut *1 su bardağı şeker *1 yemek kaşığı un *1 yemek kaşığı buğday nişastası *1 paket vanilya Suslemek icin; *Antep...
Cevaplar
0
Görüntüleme
100
Pekmezli İrmik Helvası Tanımı İçin Gereçler 2 yemek kaşığı dolusu tereyağı2 çay bardağı irmik3 çay bardağı süt6 yemek kaşığı dut pekmezi Üzeri için: CevizÇikolataFındık kreması Pekmezli İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Tereyağı tavada eritilir. Üzerine irmik...
Cevaplar
0
Görüntüleme
130
Pekmezli Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler 2 yemek kaşığı üzüm pekmezi1 yemek kaşığı dut pekmezi1 çorba kaşığı un1,5 su bardağı suCeviz Pekmezli Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Tenceremize üzüm pekmezi ve dut pekmezini alıp, suyla açalım. Unu ekleyip topaklanmaması...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
Kakaolu Kek (Browni Tadında) Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta küçükse 41/2 (yarım) su bardağı şeker1 su bardağı süt1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ2 yemek kaşığı kakao1 paket kabartma tozu1 paket şekerli vanilin80 gram çikolata2 su bardağı un Kakaolu Kek (Browni Tadında) Tarifi Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
50
858,505Konular
982,705Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt