elektronikci
FD Üye

Çikolatalı Babka Tanımı İçin Materyaller
- 275 gram un
- 50 gram şeker
- 1 tatlı kaşığı instant maya
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
- 2 yumurta
- 90 ml ılık su
- 75 gram oda sıcaklığında tereyağ
- 90 gram bitter çikolata
- 60 gram tereyağ
- 50 gram pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı kakao
- 100 ml su
- 2 tatlı kaşığı şeker
Çikolatalı Babka Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Un, şeker ve maya bir kap içerisinde karıştırılır. Tuz eklenir. Yumurta ek edilerek güzelce yedirilir. Ilık su eklenerek yoğurmaya devam edilir.
- Yapış yapış bir hamur elde ediyoruz. Tereyağ da eklenerek hamura yedirilir. Hamur üzeri örtülerek mayalanmaya bırakılır.
- Çikolata küp küp doğrayıp tencereye alıyoruz. İçerisine tereyağ, pudra şekeri ve kakaoyu da alıp tencereyi ocağa alıyoruz. Kısık ateşte homojen bir kıvam alıncaya kadar erimeye bırakıyoruz.
- Tezgahın üzerini unluyoruz ve hamuru tezgahın üzerine alıyoruz. Hamurun üzerini de unlayarak kalem kalınlığında açıyoruz.
- Çikolatalı sosu üzerine sürüyoruz. Kenarlarını su ile ıslatarak rulo yapıyoruz. Üzerine yavaşça bastırarak güzelce yapışmasını sağlıyoruz.
- Hamuru dikine ikiye kesiyoruz. Hamurun çikolatalı kısımları üste bakacak halde yan yana yerleştiriyoruz ve hamurları simit mantığında birbirlerine doluyoruz.
- Uç kısımlarını birleştiriyoruz. İçerisine yağlı kağıt yerleştirdiğimiz baton kalıbın içerisine hamuru koyuyoruz. Üzerini kapatarak tekrar mayalanmaya bırakıyoruz.
- Şurup için şeker ve su tencereye alınır. Kaynara çıktıktan bir dk sonra altı kapatılır.
- Mayalanan hamur evvelce ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 40 dk pişirilir. Pişen sıcak ekmeğin üzerine soğuk şerbet gezdirilir. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis edilir. Afiyet olsun….