Çikolatalı Mus Tanımı İçin Malzemeler
- 340 gram bitter çikolata
- 340 gram tereyağı
- 8 adet yumurta (Sarısı ve beyazı ayrılmış)
- 270 gram +2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı su
- 1 çimdik tuz
Çikolatalı Mus Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 çikolatayı bıçakla kabaca doğra ve tereyağı ile birlikte benmaride eritip, bir kenara al.
- 2 yumurta sarıları, 270 gram toz şeker ve suyu benmari üzerine oturt. Daima çırparak gevşek bir mayonez kıvamına gelene kadar pişir.
- Ocaktan alır almaz buzlu suya oturt, birkaç defa çırparak soğumasına yardımcı ol. Karışım sert bir kıvam alıyor, şaşırma.
- 3 yumurta aklarını tuzla birlikte çırpmaya başla, yumuşak bir köpük oluşmaya başlayınca kalan şekeri ilave et. Parlak ve katı bir kıvam alana kadar çırpmaya devam et.
- 4 tereyağlı çikolatayı yumurta sarılarına ekle. Yumurta aklarını birkaç seferde, nazikçe karışıma yedir. Hazırladığın musu bir kaba boşalt, buzdolabında en az 4 saat bekletip servis et.