elektronikci
FD Üye
Çikolatalı Muzlu Rulo Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 4 yumurta
- 5 yemek kaşığı şeker
- Yarım çay bardağı sıcak su
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 2 çay kaşığı nişasta
- Çeyrek su bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı un
- 2 su bardağı süt
- 3 silme yemek kaşığı nişasta,
- 3 silme yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 paket krem şanti
- 1 yumurta sarısı
- 1 çay bardağı toz şeker
- Tercihe bağlı olarak muz yahut çilek
- Benmari yöntemi eritilmiş 120 gram pul beyaz çikolata yahut bitter yada sütlü çikolata
Çikolatalı Muzlu Rulo Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta sarıları ve iki yemek kaşığı şeker 3- 4 dakika köpürene kadar mikserle karıştırılır.
- Sıcak su, un, kabartma tozu, nişasta ve sıvı yağ da eklenerek güzelce karıştırılır ve bir kenarda bekletilir.
- Başka bir kapta yumurta beyazları, bir çimdik tuz ve üç yemek kaşığı şeker köpürene kadar çırpılır.
- Köpük haline geldikten sonra yumurta sarılarıyla üç evrede olacak formda eklenir ve yavaş yavaş havası sönmeden karıştırılır.
- Yağlı kağıt serili tepsiye eşit ölçüde yayılır.
- Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 11-12 dakika pişirilir. Çok pişirmemeye lakin içinin çiğ bırakılmamasına dikkat edilir. Kürdan batırınca pak çıkıyorsa olmuştur. Çok fazla pişirseniz sert olur kırılır.
- Pişen kek fırından çıkar çıkmaz sıcak bir formda kağıdı ile birlikte rulo yapılır. O halde bekletilir.
- Ayrı bir tencerede krema materyalleri karıştırılır ve pişirilir.
- Pişen kremaya vanilya, tereyağı ve toz şanti ek edilir. Soğuyan keki yavaş yavaş iki kağıttan ayrılıp kremayı ortasına sürülür.
- Muz yada istediğiniz meyveleri de ek ettikten sonra rulo yapıp bir kenarda bekletilir.
- Benmari yordamı eritmiş beyaz çikolata sürülür. Sütlü yahut biter çikolata ile süslenir servise hazırdır. Afiyet olsun.