
Çikolatalı Portakal Çubukları Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet portakal kabuğu
- 1 çay bardağını çok doldurmadan toz şeker
- 2-3 adet karanfil
- 80 gram bitter çikolata (Sütlü de tercih edebilirsiniz)
Çikolatalı Portakal Çubukları Tanımı Yapılışı
- Portakal kabuklarımızı uzun şeritler halinde doğruyoruz.
- Tenceremize alıp üzerini geçecek ölçüde su koyup kaynatıyoruz. Karanfil de ekleyelim.
- Kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika fokurdasın.
- Sonrasında bir defa daha su koyup tıpkı biçimde kaynatıyoruz. Bu kadar çok su ekleyip kaynatmamızın sebebi kabukların acısının çıkması için.
- Bir defa daha su ekleyip kaynatmadan evvel toz şekerimizi ilave ediyoruz. Bu formda suyu azalana kadar kaynatıyoruz.
- En sonunda kabuklarımızı yağlı kağıt üzerine alıp biraz toz şeker serpip 1-2 saat buzlukta bekletiyoruz.
- Buzluktan çıkardıktan sonra benmari tarzı erittiğimiz çikolataya bandırıp buzdolabının alt kısmında 1 saat kadar bekletelim. İşte portakal çubuklarımız hazır. Afiyet olsun????????????????????????????????????.