
Çilekli Panna Cotta Tarifi İçin Malzemeler
- 200 ml krema
- 45 gram toz şeker
- 1 paket vanilya
- 3 gram yaprak jelatin veya 1 tatlı kaşığı toz jelatin
- 100 gram yoğurt
- 100 gram çilek püresi
- 30 gram toz şeker
- 1 tatlı kaşığı toz jelatin
- Fındık
- Çilek
Çilekli Panna Cotta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Krema, vanilya ve şekeri sos tenceresinde kaynamaya bırakın. Toz jelatinin üzerine, ıslatacak kadar soğuk ekleyin.
- Krema kaynamaya başlayınca ocaktan alıp jelatini ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın.
- Geniş ve temiz bir kaseye alıp oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin.
- Yoğurdu kremaya ekleyip iyice karıştırın.
- Karışımı bardakların yarısını geçecek kadar paylaştırın.
- Buzdolabına alarak donuncaya kadar bekletin.
- Şeker ve çilek püresini ısıtın. Jelatinin üzerine soğuk su dökün.
- Yumuşayan jelatini sıcak püreye ekleyip karıştırın.
- Soğumaya bırakın.
- Soğuyunca panna cotta’ların üzerine paylaştırın ve tekrar donuncaya kadar buzdolabında bekletin.
- Üzerine çilek ve fındıkları ekleyip servis edebilirsiniz şimdiden deneyecek olanlara afiyet olsun efendim ☺.