
Çilekli Prenses Tacı Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
Çilekli Kısım İçin
- 1 paket çilekli puding
- 3 su bardağı süt
- 1 litre süt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
- 3 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- Toz yeşil fıstık
Çilekli Prenses Tacı Tatlısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Çilekli kısmı için tencereye puding tozunu ve sütü ekleyip daima karıştırarak pişirin. Yoğunlaşınca altını kapatın.
- Kullanacağınız kalıbın içini ıslatıp suyu dökün. Yavaşça pudingi kalıba boşaltın. Oda sıcaklığına gelince 10 dakika kadar biraz daha donması için dolapta bekletin.
- Beyaz kısmı için tencereye süt, irmik, toz şeker ve hindistan cevizini ekleyip daima karıştırarak pişirin. Kıvam alıp yoğunlaşınca altını kapatın. Vanilya ile tereyağını ekleyip çırpın.
- Bir kaşık yardımıyla yavaşça pudingin üzerine gezdirin. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına koyun. En az 4-5 saat bekletin.
- Servis yapacağınız vakit kalıbın üzerine tabak koyup aksi çevirin. Yavaşça kalıptan çıkartın. İstediğiniz formda süsleyin. Afiyet olsun.