Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Çıtır Bakla Yufkası Böreği

Çıtır Bakla Yufkası Böreği
0
37

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83

Çıtır Bakla Yufkası Böreği Tanımı İçin Malzemeler


26-30 adet börek için;
  • 1 paket baklavalık yufka
Sos için;
  • 1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
  • 1 çay bardağı kaşığı yoğurt
İçine;
  • 500 gram az tuzlu lor peyniri
  • 250 gram az tuzlu Edirne peyniri
Üstüne;
  • Yumurta sarısı

Çıtır Bakla Yufkası Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Baklavalık yufkaları köşeden köşeye üçgen elde edecek formda ikiye böldüm.
  2. Bir börek için üçer yaprak kullandım.
  3. Sosu fırça yardımıyla abartmadan‼️ her kata sürelim.
  4. İç harcımızı koyup saralım.
  5. Dediğim üzere biçimde özgürce nasıl isterseniz sarın.
  6. ‼️Bu formda birbirine değmeden buzlukta dondurup istediğinizde çözülmeden üstüne yumurta sarısı sürün ve pişirin. Elinizin altında hazır.
  7. Hemen pişirecekseniz kalan sosa yumurta sarısı ekleyin her yerine sürün.
  8. 200 derecelik ısınmış fırında 10 dakika pişirin. İşte bu.
NOTLAR:

‼️Böreği istediğiniz üzere sarabilirsiniz. İster rulo, ister muska, ister sarıyer böreği usulü vs….‼️10-15 dakikada soğuduğunda bile çıtır çıtır kalan bir börek ????????????.
‼️ Sosta hiiiiiiiiççç beş altı gerece gerek yok iki materyal ile çıtır çıtır çıtır bir börek elde ediyorsunuz ????????????.
‼️Börek soğukken bile çıtır çıtır kıvamda kalıyor.
‼️Yağ olarak zeytinyağı kullandım. Ayrıyeten iç harçta da hürsünüz????????.

Afiyet olsun ????????????❤️????????????.

Çıtır Bakla Yufkası Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

 

Similar threads

Sodalı Kıymalı Börek (Dışı Çıtır Çıtır İçi Su Böreği Tadında) Tanımı İçin Materyaller 6 yaprak hazır yufka İç harcı için: Kıyma 1 adet soğan (orta boy)1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı toz biber Yufkayı ıslatmak için: 1 tane yumurta1 su bardağı süt1 paket kabartma tozu1 şişe sade sodaYarım su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
Çıtır Çıtır Yufka Böreği Tanımı İçin Gereçler 4 adet yufka İç harcı büsbütün isteğinize kalmış Ben peynir içine maydanoz taze soğanKarabiber ve pul biber kullandımBu ortada peynirin köy peyniri Çok daha nefis oldu Sosu için 1.5 su bardağı sıvı yağ3 yemek kaşığı un3 yemek kaşığı nişasta1 kabartma...
Cevaplar
0
Görüntüleme
37
Tel Tel Çıtır Çıtır Kol Böreği Tanımı İçin Gereçler Hamuru için 5 su bardağı böreklik un2 buçuk su bardağı su2 yemek kaşığı sirke1 şeker kaşığı tuz1 paket kabartma tozuYarım çay bardağı sıvı yağ İç harcı için; Yarım kilo böreklik peynir1 demet maydanoz1 çay kaşığı karabiber Yufkalara sürmek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
Çıtır Çıtır Sodalı Katmer Börek (Buzluk Böreği) Tanımı İçin Gereçler 4 tane yufka Yufkaların ortasına sürmek için sos; 200 ml sıvı krema yahut süt1 çay bardağı sıvı yağ1/2 (yarım) çay bardağı maden suyu1/2 (yarım) çay bardağı su İçi için; Beyaz peynirMaydanoz Sosu için; 1 şişe maden suyu Üzeri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
Çıtır Su Böreği Tanımı İçin Gereçler 700 gram baklavalık böreklik yufka(ince olan) Sosu için; 4 adet yumurta1,5 su bardağı yoğurt1 su bardağı sıvı yağ1 su bardağı suYarım paket kabartma tozu2 yemek kaşığı unTuz(damağınıza göre) İç harcı için; 1 kalıp beyaz peynirBu sefer değişiklik olsun diye...
Cevaplar
0
Görüntüleme
50
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt