Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çıtır Çıtır Fincan Kadayıf (Tam Ölçülü)

Çıtır Çıtır Fincan Kadayıf (Tam Ölçülü)

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
97
F-D Coin
68
citir-citir-fincan-kadayif-tam-olculu.jpg

Çıtır Çıtır Fincan Kadayıf (Tam Ölçülü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram taze kadayıf
  • 250 gram tereyağ
  • 1 kase dövülmüş ceviz
Şerbeti için;
  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Yarım limonsuyu
Üzeri için;
  • Antep fıstığı tozu
Yanına;
  • Krem şanti veya taze kaymak

Çıtır Çıtır Fincan Kadayıf (Tam Ölçülü) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk önce derin tencerede suyla şekerimizi karıştırıp kaynatıyoruz.
  2. Kaynarken limon suyumuzu da ilave edip ateşten alıp soğumaya bırakıyoruz.
  3. Diğer tarafta tereyağımızı eritip soğumaya bırakıyoruz.
  4. Derin bir kapta taze kadayıfımızı didikleyip soğuyan tereyağımızı üzerine döküp bir güzel elimizle harmanlıyoruz.
  5. Orta boy kahve fincanının yarısına kadayıf koyup bir tatlı kaşığı dövülmüş cevizimizden koyup tekrar fincanımız dolacak şekilde kadayıf koyup bastırıp tepsiye veya borcama ters çevirip fincanımızı yavaşça tepesine vurarak kaldırıyoruz.
  6. Bu işlemi kadayıfımız bitene kadar yapıyoruz (bende 15 porsiyon çıktı).
  7. Önceden ısıtılmış fırında 180 derece kadayıfımız kızarana kadar kontrollü olarak yaklaşık 25 dakika pişiriyoruz.
  8. Fırından çıkan kadayıfımızın üzerine soğumuş olan şerbetimizi döküp tepsimizin üzerini başka bir tepsiyle kapatıp yaklaşık 2 saat bekletiyoruz.
  9. Kadayıfımız servise hazır olunca üzerini antep fıstığı tozuyla süsleyip krem şanti veya taze kaymakla sunum yapabilirsiniz.
Afiyetler olsun.

Çıtır Çıtır Fincan Kadayıf (Tam Ölçülü) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,712Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt