bilgisayarci
FD Üye

Çıtır Çıtır Fincan Kadayıf (Tam Ölçülü) Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram taze kadayıf
- 250 gram tereyağ
- 1 kase dövülmüş ceviz
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- Yarım limonsuyu
- Antep fıstığı tozu
- Krem şanti veya taze kaymak
Çıtır Çıtır Fincan Kadayıf (Tam Ölçülü) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce derin tencerede suyla şekerimizi karıştırıp kaynatıyoruz.
- Kaynarken limon suyumuzu da ilave edip ateşten alıp soğumaya bırakıyoruz.
- Diğer tarafta tereyağımızı eritip soğumaya bırakıyoruz.
- Derin bir kapta taze kadayıfımızı didikleyip soğuyan tereyağımızı üzerine döküp bir güzel elimizle harmanlıyoruz.
- Orta boy kahve fincanının yarısına kadayıf koyup bir tatlı kaşığı dövülmüş cevizimizden koyup tekrar fincanımız dolacak şekilde kadayıf koyup bastırıp tepsiye veya borcama ters çevirip fincanımızı yavaşça tepesine vurarak kaldırıyoruz.
- Bu işlemi kadayıfımız bitene kadar yapıyoruz (bende 15 porsiyon çıktı).
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derece kadayıfımız kızarana kadar kontrollü olarak yaklaşık 25 dakika pişiriyoruz.
- Fırından çıkan kadayıfımızın üzerine soğumuş olan şerbetimizi döküp tepsimizin üzerini başka bir tepsiyle kapatıp yaklaşık 2 saat bekletiyoruz.
- Kadayıfımız servise hazır olunca üzerini antep fıstığı tozuyla süsleyip krem şanti veya taze kaymakla sunum yapabilirsiniz.
Çıtır Çıtır Fincan Kadayıf (Tam Ölçülü) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı