Çıtır Çıtır Ispanaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket baklavalık yufka
- 1 kilo ıspanak
- 2 adet soğan
- 200 gr lor peynir
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 şişe soda
- 1 adet yumurta sarısı
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- Susam
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
Çıtır Çıtır Ispanaklı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ispanakların yapraklarını saplarından ayıralım ve güzelce yıkayalım sonra iri iri doğrayalım.
- Uygun bir tencereye 4 ,5 yemek kaşığı kadar sıvı yağ ekleyelim ve soğanları ince ince doğrayalım kavuralım.
- Soğanlar kavrulduktan sonra ıspanakları ekleyelim ve kavuralım.
- Ispanaklar kavrulduktan sonra baharatlarını ekleyelim ve karıştırarak soğumaya bırakalım.
- Ispanaklı iç harcımız soğuduktan sonra peyniri ekleyelim ve karıştıralım.
- Şimdi sosumuzu hazırlayalım. Karıştırma kabımıza sıvı yağ, süt ve sodayı ekleyip karıştıralım.
- Baklavalık yufkamızı tezgaha serelim ve üzerine fırça yardımı ile sosu yufkanın her yerine gelecek şekilde sürelim ve böyle 4 kat yapalım.
- 4. Kata sostan sürmeyelim iç harcımızı enlemesine uzun bir şekilde koyalım ve rulo şeklinde saralım.
- 4 eşit parçaya keselim.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
- Ara katlara sürdüğümüz sostan üzerlerine sürelim ve daha sonra üzerine yumurta sarısını da sürüp susam veya çörek otu serpiştirelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.
- Dileğiniz gibi servis yapabilirsiniz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Çıtır Çıtır Ispanaklı Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.