Çıtır Çıtır Sodalı Katmer Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet yufka
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı tereyağ (eritilecek)
- 1 yemek kaşığı un
- 2 adet yumurta (sarıları üzerine ayrılacak)
- Peynir ve maydanoz
- Her bir tepsi için 1 şişe maden suyu
- Ayırdığımız yumurtaların sarısı
- 1 yemek kaşığı süt
- İsteğe göre haşhaş
Çıtır Çıtır Sodalı Katmer Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Merhaba arkadaşlar ilk olarak eritilmiş yağ ve diğer malzemeleri bir kaba alalım güzelce çırpalım.
- İlk yufkayı tezgaha alalım.
- Sostan kaşık yardımıyla her tarafına gezdirelim fırçayla yayalım.
- Üzerine ikinci yufkayı serelim aynı işlemi 2. Yufkaya ve 3. Yufkaya da uygulayalım.
- Sos sürdüğümüz yufkaları önce dörde sonra 8’e sonra 12 ve 14’e bölelim geniş uçtan başlayarak saralım
- Bütün yufkalara aynı işlemi uygulayalım diğer üç yufkayı da aynı şekilde saralım. Toplamda iki tepsi böreği miz çıkacaktır.
- Pişireceğimiz tepsideki böreklerin üzerine maden suyunu gezdirelim ve 1-2 saat üzerini kapatıp dinlenmeye bırakalım.
- Daha sonra başka bir yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında kızarıncaya kadar pişirelim.
- Diğer tepsiyi isteğe göre derin dondurucuda muhafaza edip pişireceğiniz zaman üzerine maden suyu gezdirip pişirebilirsiniz tercih sizlerin şimdiden deneyeceklere kolay gelsene afiyet olsun.