Çıtır Çıtır Sodalı Katmer Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet yufka
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı tereyağ (eritilecek)
- 1 yemek kaşığı un
- 2 adet yumurta (sarıları üzerine ayrılacak)
- Peynir ve maydanoz
- Her bir tepsi için 1 şişe maden suyu
- Ayırdığımız yumurtaların sarısı
- 1 yemek kaşığı süt
- İsteğe göre haşhaş
Çıtır Çıtır Sodalı Katmer Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Merhaba arkadaşlar ilk olarak eritilmiş yağ ve diğer malzemeleri bir kaba alalım güzelce çırpalım.
- İlk yufkayı tezgaha alalım.
- Sostan kaşık yardımıyla her tarafına gezdirelim fırçayla yayalım.
- Üzerine ikinci yufkayı serelim aynı işlemi 2. Yufkaya ve 3. Yufkaya da uygulayalım.
- Sos sürdüğümüz yufkaları önce dörde sonra 8’e sonra 12 ve 14’e bölelim geniş uçtan başlayarak saralım
- Bütün yufkalara aynı işlemi uygulayalım diğer üç yufkayı da aynı şekilde saralım. Toplamda iki tepsi böreği miz çıkacaktır.
- Pişireceğimiz tepsideki böreklerin üzerine maden suyunu gezdirelim ve 1-2 saat üzerini kapatıp dinlenmeye bırakalım.
- Daha sonra başka bir yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında kızarıncaya kadar pişirelim.
- Diğer tepsiyi isteğe göre derin dondurucuda muhafaza edip pişireceğiniz zaman üzerine maden suyu gezdirip pişirebilirsiniz tercih sizlerin şimdiden deneyeceklere kolay gelsene afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.