Cocostar Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için :
- 125 gram margarin
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı (tepeleme) kakao
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Yarım bardak sıvı yağ
- 2-3 su bardağı un
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta akı
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 2 su bardağı su
- 6 yemek kaşığı şeker (tepeleme)
Cocostar Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şerbetimizi ocağa alıp şeker suda eriyen kadar karıştırarak pişirmeye başlayalım.
- Şerbet biraz piştikten sonra altını kapatalım. Kesinlikle kaynamayacak.
- Bir kenara alıp soğumaya bırakalım.
- Daha sonra hindistan cevizli iç dolguyu yapmaya başlayalım minik karıştırma kabımıza malzemeleri alıp karıştırıp katı bir kıvam elde edelim.
- Hazırlanan karışımdan alıp misket büyüklüğünde toplar yapıp bırakalım.
- En son hamurumuzu yoğurmak için bütün malzemeleri yoğurma kabımıza alalım.
- Unu kontrollü olarak ilave edelim yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde koparalım ve avucumuzun içinde açalım içerisine hindistan cevizli bir adet top koyup kapatalım.
- Önceden ısıtılmış 180 derecede 10-15 dk kadar pişirelim.
- Piştikten sonra yuvarlak borcama dizip üzerine soğumuş şerbeti tüm kurabiyelere eşit olarak dökelim.
- Şerbetini tamamen çektikten sonra ikram edebilirsiniz. Ben fırın tepsisinde pişirip daha sonra borcama aldım. Siz borcamda da pişirebilirsiniz afiyet olsun.